Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Το μπρασελέ που μετρά… τις μπουκιές σας

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Nemesis

Nemesis
Global Moderator
Global Moderator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Καταγράφει πόσες θερμίδες καταναλώνει ο χρήστης.

Στην προσπάθεια απώλειας του περιττού βάρους δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτός από την… αποφασιστικότητά τους, χρειάζονται και μια επιπλέον βοήθεια, ένα έξτρα κίνητρο για να πετύχουν το στόχο τους.

Για μία αμερικανική εταιρεία, το ρόλο αυτό μπορεί να παίξει ένα «έξυπνο» μπρασελέ, το οποίο «παρακολουθεί» τις θερμίδες που καταναλώνει κανείς, μετρώντας τις αλλαγές στα επίπεδα γλυκόζης και υγρών στον οργανισμό μέσα από τα κύτταρα του δέρματος.

Το «HealBe GoBe» είναι η τελευταία λέξη της «μόδας» στη φορετή τεχνολογία, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της υγείας των χρηστών.

Σχεδιάστηκε από μια ομάδα ρώσων κατασκευαστών και product managers, με επικεφαλής τους Artem Shipitsyn και George Mikaberydze.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, το μπρασελέ χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο, ο οποίος αναλύει τα δεδομένα που συγκεντρώνει από τρεις αισθητήρες. Οι αισθητήρες αυτοί παρακολουθούν τις αλλαγές που σημειώνονται στον οργανισμό, μέσα από τα δερματικά κύτταρα, καθώς οι χρήστες εκτελούν τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Όταν τρώμε, οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη ή ζάχαρη στο αίμα. Τα κύτταρα απορροφούν τη γλυκόζη και τη μετατρέπουν σε ενέργεια, ενώ κατά τη διαδικασία αυτή σχηματίζονται και υγρά, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα. Οι αισθητήρες μετρούν τις αλλαγές αυτές χάρη στο ειδικό λογισμικό που έχει δημιουργηθεί και τις «μεταφράζουν» σε θερμίδες που έχουν καταναλωθεί από το χρήστη, ο αριθμός των οποίων εμφανίζεται στο μπρασελέ.

Με αυτόν τον τρόπο, ο χρήστης μπορεί να γνωρίζει πόσες θερμίδες έχει καταναλώσει κάθε στιγμή μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει, ότι η επιστήμη που «κρύβεται» πίσω από τη δημιουργία της συσκευής έχει επαληθευτεί από μελέτες. Μια ανεξάρτητη έκθεση, που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη, της έδινε βαθμό ακρίβειας της τάξης του 84-93%. Ωστόσο, στην έρευνα συμμετείχαν μόνο πέντε εθελοντές.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά αργότερα φέτος.

HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: