Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 ZevenOS (και NeptuneOS) Γερμανική διανομή Linux προσομοίωσης του BeOS

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Morgoth

avatar
Administrator
Administrator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

To ZevenOS είναι μια γερμανική διανομή Linux βασισμένη στο Ubuntu. Εστιάζει στην ευκολία χρήσης, ενώ ταυτόχρονα μιμείται την επιφάνεια εργασίας του BeOS. Στοχεύει επίσης σε υπολογιστές με παλιότερο υλικό, όπως παλιά laptops ή desktops με λίγη μνήμη και επεξεργαστή περασμένης γενεάς. Η έκδοση του ZevenOS που υπάρχει τώρα είναι η 6.0 σταθερή (1 Ιανουαρίου 2015) και είναι θεμελιωμένη στο Ubuntu 14.04 LTS. Επιπρόσθετα με άλλες εφαρμογές το ZevenOS και το NeptuneOS παρουσιάζουν πολλά εργαλεία πολυμέσων και έτσι προορίζονται για αναπαραγωγή και επεξεργασία ήχου, καθώς το λειτουργικό έρχεται με πλήρες σετ codecs και τον flashplayer. Το logo της διανομής είναι το ελληνικό μικρό γράμμα ζ.  

H τελευταία έκδοση του λειτουργικού, η 6.0 ονομάζεται αποχαιρετιστήρια έκδοση, αυτό γιατί ανακοινώθηκε πως δεν θα υπάρξει άλλη έκδοση για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως, θα υποστηρίζεται για 5 χρόνια ακόμα. Σε αυτήν, όλα τα εργαλεία που ξέραμε από παλιότερες εκδόσεις είναι εδώ, όπως OpenShot που ανανεώθηκε στο 1.4.3, το IncScape 0.48.4, το Abiword 3.0 και άλλα. Το Brasero αντικαταστάθηκε από το xfburn. Άλλες αλλαγές είναι οι παρακάτω:

•    Deskbar αντικαταστάθηκε απο το xfce4-πάνελ ‘deskbar’ mode (Το παλιό Deskbar είναι διαθέσιμο από το αποθετήριο)
•    Νέα Ubuntu 14.04 βάση
•    OpenShot 1.4.3 με Youtube Upload υποστήριξη και νέες δυνατότητες
•    Abiword 3.0.0
•    Audacity 2.0.5
•    Claws-Mail 3.9.3
•    Firefox 34
•    Gimp 2.8.10
•    Inkscape 0.48.4
•    Thunar 1.6.3
•    Updated Icon and GTK-θέμα
•    ZRAM ορισμένη εξαρχής
•    Sysctl Tweaks για καλύτερη ανταποκρισημότητα
•    Updated scripts για να περιλαμβάνουν το btrfs-snapshot.sh script από το Neptune

Το NeptuneOS (πρώην ZevenOS Neptune)
To Neptune είναι ένα ξεχωριστό χτίσιμο του σχεδίου ZeveOS, είχε την παλιότερη ονομασία ZevenOS Neptune, και είναι βασισμένο στο σταθερό Debian. Έρχεται με τον παρόντα kernel, περισσότερους οδηγούς υλικού και υποστήριξη για μοντέρνο hardware. Αντίθετα με το ZevenOS υιοθετεί το μοντέρνο KDE4 με customized θέμα και ρυθμίσεις. Είναι προσανατολισμένο για να τρέχει από USB stick. Η έκδοση του ZevenOS Neptune 2.0 και η 2.5 ήρθαν σε δύο εκδόσεις, την πλήρη με KDE SC, και την μινιμάλ με LXDE. Το Neptune περιλαμβάνει το KDE Plasma σαν επιφάνεια εργασίας με τις εφαρμογές Chromium, Amarok, Libre Office και άλλες. Από την έκδοση 3.0 το Neptune υποστηρίζει αποκλειστικά την αρχιτεκτονική x86-64. H τωρινή σταθερή έκδοση είναι η 4.2 στις 30 Αυγούστου 2014 και βασίζεται στο Debian 7.5 Wheezy σταθερό. Οι υποστηριζόμενες γλώσσες είναι τα γερμανικά και τα αγγλικά. Υπάρχουν βελτιώσεις όσον αφορά την διαχείριση ενέργειας, τους οδηγούς υλικού και βελτιώσεις ασφαλείας. Νέες εκδόσεις των Chromium, Kdenlive 0.9.10, Libre Office 4.3.2, και Wireshark 1.12.

H επίσημη ιστοσελίδα του ZevenOS και του NeptuneOS

Κώδικας:
www.zevenos.com
Κώδικας:
www.neptuneos.com

Δημοφιλία της διανομής

Το ZevenOS βρίσκεται στην θέση 79 από 100 στο distrowatch με 199 επισκέψεις ενδιαφέροντος την ημέρα. Τελευταία το ενδιαφέρον για την διανομή ήταν αυξημένο λόγω της νέας έκδοσης.

Το ZevenOS με λίγα λόγια


Οικογένεια: Unix like
Κατάσταση: Παρούσα
Μοντέλο: Ανοικτού κώδικα
Τελευταία έκδοση: Αποχαιρετιστήρια 6.0 και ανάλογη η Neptune 4.2
Μέθοδος αναβάθμισης: APT (με διαθέσιμα frontends)
Πυρήνας: Linux
Εξαρχής επιφάνεια εργασίας: BeOS like δική του, και KDE για το Neptune

HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Morgoth
Linux-Team Forum Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: