Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Arch Linux Women: Κοινότητα Γυναικών του Arch

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Το Arch Linux, δεν νομίζω πως χρειάζεται συστάσεις (εδώ, θα βρείτε τα πάντα· από Οδηγό Εγκατάστασης Arch Linux για αρχάριους μέχρι Βίντεο για Εγκατάσταση του Arch βήμα-βήμα αλλά και να λύσετε Οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε για το Arch Linux)· είναι η διανομή που αν την εγκαταστήσεις, προσέχεις να εγκαθιστάς σταθερά τρίτα πακέτα και δεν κάνεις ταρζανιές, που δίνει ένα δυνατό και γρήγορο σύστημα -προσαρμοσμένο στις ανάγκες, στα γούστα αλλά και στο hardware σας- απαλλάσσοντάς σας από όλα τα υπόλοιπα με upgrades κλπ. Προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν δοκιμάσει ήδη Linux και πλέον θέλουν να επωφεληθούν πλήρως από τις δυνατότητες του υπολογιστή τους.
Για ακόμα μία φορά, οι γυναίκες θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στον χώρο του Ελεύθερου Λογισμικού, δημιουργώντας άλλη μία Κοινότητα. Κοινότητα Γυναικών. Ο λόγος για την Κοινότητα Γυναικών του Arch Linux, ονόματι Arch Women ή, για συντομία, A-W.
Όπως λένε οι ίδιες στην σελίδα τους:

Arch Linux Women (Arch Women or A-W for short) is an all inclusive organization of Arch Linux enthusiasts with a focus on helping more women become involved in the Arch Linux community and FOSS.
To this end, we provide a safe space for people of all genders and backgrounds to share skills, learn, network and socialize. Anyone with an interest in the project is welcome to participate.

δηλαδή:
Οι Γυναίκες του Arch Linux είναι μία ενταξιακή οργάνωση από λάτρεις του Arch Linux, που επικεντρώνεται στο να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στην κοινότητα του Arch Linux και του ΕΛ/ΛΑΚ (του Ελεύθερου Λογισμικού και του Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα).
Έχοντας αυτό ως στόχο μας, παρέχουμε έναν χώρο όπου θα αισθάνονται ασφάλεια οι άνθρωποι όλων των φύλων και θα δίνουμε τα φόντα για να διαμοιράζονται τις δεξιότητές τους, να μαθαίνουν, να δικτυώνονται και να κοινωνικοποιούνται. Ευπρόσδεκτοι είναι όλοι όσοι έχουν όρεξη και θέλουν να συμμετάσχουν.

Από την πρώτη ματιά που θα ρίξει κάποιος στα projects τους, θα δει ότι πρόκειται για μια αναμφίβολα αξιόλογη προσπάθεια.
Όπως για παράδειγμα με το Arch Linux Classroom που δίνουν την δυνατότητα σε όποιον θέλει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του, διδάσκοντας στους άλλους, να γράψει κώδικα ή απλά να συμμετάσχει στην συζήτηση.
Μόνον αυτό το project τους να δει κανείς, θα καταλάβει την αξία του εθελοντισμού που θέλουν να εμφυσήσουν, προσφέροντας -σε όλους τους χρήστες, ασχέτως επιπέδου- αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους πάνω σε δεξιότητες και διάφορα τεχνικά θέματα.
Επιμέρους βοήθεια επιχειρούν και με το πρότζεκτ τους Mentor connection. Στόχος τους, να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βρουν έναν μέντορα -όπως η Christina Aldan- που μπορεί να βοηθήσει με εξειδικευμένες γνώσεις, επιδιώκοντας να ωθήσουν τα Κορίτσια στην τεχνολογία.
Οργανώνουν Προγράμματα Πρακτικής Άσκηση και Εξειδίκευσης με τα οποία:

Arch Women will help organize internships for people interested in.
The main objective is to work on core Arch Linux development projects.

ελληνιστί:
Η κοινότητα Γυναικών του Arch (Arch Women) βοηθάει στην οργάνωση πρότζεκτς που σαν κύριο στόχο τους έχουν την ανάπτυξη του πυρήνα Arch Linux.

Στο About τους, διευκρινίζουν ότι ο στόχος της Κοινότητας Γυναικών του Arch είναι να προωθήσουν την συμμετοχή των γυναικών στο Arch Linux και στο Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα και διευκρινίζουν πως συνεργάζονται με τις αντίστοιχες κοινότητες Ubuntu Women και Linux Chix.

Στην ενότητα για τα Πρότυπα της Κοινότητάς τους, λένε χαρακτηριστικά:
Arch Women contains a diverse group of people who have come together to lower the barriers for women to contribute to Arch Linux and FOSS as well as make friends and have fun. Our community standards are a set of guidelines for members to follow when they interact with each other.

που σημαίνει ότι:
Η Κοινότητα Γυναικών του Arch αποτελείται από μια ευρύτερη ομάδα ανθρώπων που ενώθηκαν και συγκροτήθηκαν προκειμένου να μειώσουν τους φραγμούς για τις γυναίκες που επιθυμούν να συμβάλλουν στην διανομή Arch Linux και στο ΕΛ/ΛΑΚ (στην Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα), να κάνουν φίλους και να διασκεδάσουν. Τα πρότυπα της κοινότητάς μας είναι ένα σύνολο κατευθυντήριων γραμμών που τα μέλη μπορούν να ακολουθήσουν όταν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

Μια χαρά τα λένε τα κορίτσια και την προσφορά τους δεν μπορούμε παρά να την εκτιμήσουμε και αναδείξουμε.
Δεν μπορούμε όμως και να μην αναρωτιόμαστε το γιατί.
Τι είναι αυτό που χρήζει ανάγκης δημιουργίας Τεχνολογικών Κοινοτήτων Ανθρώπων VS Κοινοτήτων Γυναικών.
Τα παιδιά, στο σχολείο πάνε μαζί αγόρια-κορίτσια. Το ίδιο και στα πανεπιστήμια.
Το ίδιο παντού στην κοινωνία.
Τι είναι δηλαδή το τόσο αναγκαίο που χρήζει διαχωρισμού;
Ανθρώπους χρειάζεται το Ελεύθερο/Ανοιχτό Λογισμικό, ανθρώπους με διάθεση, μεράκι, φαντασία, γνώσεις, πέρα από φύλα, έθνη και φυλές. Τα επικοινωνιακά τέχνασμα αυτού του είδους, μπορεί να φαίνεται πως είναι έξυπνα, αλλά δεν έχουν ουσιαστικό μελλοντικό αντίκρυσμα. Η δημιουργία υποομάδων σε ομάδες, είναι αποδεδειγμένο κοινωνικά, δημιουργεί διαφοροποιήσεις και ανισότητες..

>>> Η ιστοσελίδα Arch Linux Women:

Κώδικας:
https://archwomen.org/

HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: