Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Freepto: Μια υψηλών προδιαγραφών διανομή για Ιδιωτικότητα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

To Freepto είναι μια πλήρης διανομή Linux η οποία έχει δημιουργηθεί με στόχο να προσφέρει μια υψηλή ανωνυμία και ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, αποτελώντας μια καλή εναλλακτική της διανομής Talis που είναι και ο πρώτος διδάξας σε αυτόν τον τομέα. Η διανομή/λειτουργικό σύστημα περιέχει όλα εκείνα τα εργαλεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χακτιβιστικες ενέργειες, καλυπτόμενοι πίσω από το δίκτυο Tor, με όλες δηλαδή τις συνδέσεις εξόδου (outgoing connections) να πραγματοποιούνται μέσω αυτού, ενώ οι απευθείας συνδέσεις (direct non-anonymous connections) να μπλοκάρονται. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να τρέχει από Live DVD ή USB stick, και δεν αφήνει ψηφιακά ίχνη στο μηχάνημα, ενώ όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται. Είναι βασισμένο στο Debian (live build), έχοντας την δυνατότητα για εύκολη παραμετροποίηση και προσθήκη επιπλέον λογισμικού.

Σαν στάνταρ λογισμικό, έχει μια βάση από υψηλής ποιότητας, αποτελεσματικά και εύχρηστα εργαλεία για την δουλειά που έχει σχεδιαστεί, όπως τα εξής:

* Bleachbit για βαθύ καθαρισμό αρχείων και των υπολοίπων τους
* Florence virtual keyboard σαν ένα countermeasure ενάντια σε hardware keyloggers
* ΜΑΤ για εκκαθάριση των metadata και αποφυγή δημιουργίας ψηφιακών αποτυπωμάτων
* TrueCrypt για κρυπτογράφηση (την καλή του έκδοση)
* Ρυθμίσεις για τον TorBrowser
* Filezilla, την TOR έκδοσή του σαν FTP Manager
καθώς και μια σειρά ειδικά δημιουργημένων, για την διανομή, εργαλεία, όπως:

* Crypt or Die για πανίσχυρη κρυπτογράφηση σε κάθε επίπεδο
* Freepto Passwords Changer: Για έλεγχο και δημιουργία πανίσχυρων κωδικών πρόσβασης.
* TORtp enhancement με stem integration, ώστε να μπορεί να τρέχει πίσω απο το Tor κάθε εφαρμογή
* Freepto Docks για σύνταξη κρυπτογραφημένων και χωρίς metadata κειμένων
και ορισμένα ακόμα (όπως GPG για κρυπτογραφημένα mails), τα οποία περιλαμβάνονται σε ένα υπομενού με την ονομασία "Paranoia":

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Επιπλέον διαθέτει όλα εκείνα τα λογισμικά που θα ήθελε κάποιος για καθημερινή χρήση, από multimedia, βοηθήματα, γραφικά, σουίτα γραφείου, τον Firefox με μια σειρά από add-ons που κρυπτογραφούν την σύνδεση στο διαδίκτυο κλπ.
Σαν σύνολο πρόκειται για μια πολύ αξιοπρόσεκτη δουλειά με υψηλά στάνταρ, παρέχοντας το απαγορευμένο πλέον δικαίωμα στην ανωνυμία και στην ασφάλεια, μπορείτε να το έχετε μόνιμα μαζί σας σε ένα usb-stick, κάνοντας bοot από αυτό σε οποιονδήποτε υπολογιστή, χωρίς να έρθετε σε επαφή με το εγκατεστημένο σε αυτό λειτουργικό/α και -κυρίως- χωρίς να αφήσετε το παραμικρό ίχνος εντοπισμού. H βάση του στο Debian δίνει πρόσβαση σε μια ατελείωτη ακόμα λίστα εφαρμογών που μπορούν να εγκατασταθούν με ελάχιστα κλικ μέσω του Διαχειριστή Λογισμικού και, σαν σύνολο, η ταξινόμησή του είναι πολύ καλή και απολύτως λειτουργική.

Κατεβάστε το Freepto:

Θα το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα του και μόνο (όχι από κάτι άλλα sites του στυλ Softpedia κλπ), προφανώς θα κατεβάσετε την αγγλική version, στην οποία αν θέλετε μπορείτε -στην συνέχεια- να ενεργοποιήσετε και τα ελληνικά και αφού κατεβεί, θα το “κάψετε”, είτε σε ένα DVD είτε σε ένα USB flash drive, εκκινώντας τον υπολογιστή σας από αυτό.

Κώδικας:
http://www.freepto.mx/en/download/

>>> H επίσημη ιστοσελίδα του Freepto:
Κώδικας:
http://www.freepto.mx/en/

HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: