Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Το Debian 8 είναι εδώ με αλλαγές που θα επηρεάσουν πολλές

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Το Debian, η μητέρα των περισσοτέρων διανομών που κυκλοφορούν εκεί έξω, έχει ένα σαφή προσανατολισμό με την κυκλοφορία σταθερών εκδόσεων μετά από μακρά ανάπτυξη, προκειμένου να είναι ένα «ακλόνητο» σύστημα (πολύ σταθερή διανομή) και γι' αυτό τείνει να προσθέτει νέα χαρακτηριστικά με έναν πιο σταδιακό τρόπο. Έτσι μετά από περίπου 24 μήνες συνεχούς εργασίας από τους προγραμματιστές και τους συνεισφέροντες, δόθηκε η έκδοση 8, με την κωδική ονομασία «Jessie» και πρόκειται για μια έκδοση που έχει σημαντικές αλλαγές οι οποίες θα γίνουν αισθητές σε όλο το ευρύ οικοσύστημα του Linux.
Δεδομένου ότι πολλές από τις διανομές που υπάρχουν σήμερα, είτε άμεσα είτε έμμεσα, βασίζονται στο Debian, είναι σχεδόν εγγυημένο πως μια τέτοια μεγάλη αλλαγή του θα επηρεάσει τελικά πολλές περισσότερες διανομές "κάτω από τη γραμμή".

Οι αλλαγές
Οι μεγάλες αλλαγές είναι τέτοιες που δεν θα μπορέσουν να γίνουν αντιληπτές από τον μέσο χρήστη (ή average Joe, όπως λένε οι αμερικάνοι), αλλά είναι κάτι που επηρεάζει ολόκληρο το σύστημα και σίγουρα θα γίνει αντιληπτό από τους διαχειριστές συστημάτων.
Αυτό αφορά την αλλαγή του systemd με το sysvinit, μια κίνηση που προκάλεσε μεγάλη διαμάχη και τελικά οδήγησε σε ένα νέο fork του Debian.
Αν και πολλοί χρήστες Linux μπορεί να το θεωρήσουν ασήμαντο, κατ' άλλους εγείρει αρκετά ερωτήματα σχετικά με το αν το Debian μένει πιστό στον εαυτό του ως "καθολικό λειτουργικό σύστημα" ή και αν παρασύρεται παραπλανάται από τις τελευταίες τάσεις.

Πέρα από αυτό, υπάρχουν επίσης πολλές άλλες αλλαγές που εφαρμόζονται στη νέα αυτή έκδοση του Debian, με τις περισσότερες από αυτές να είναι επιφανειακές, όπως πολυάριθμα αναβαθμισμένα πακέτα και βελτίωση της υποστήριξης UEFI (για boot μαζί με Windows). Ίσως πιο σημαντικό μεταξύ αυτών των ενημερώσεων, είναι η διαθεσιμότητα του GNOME-Shell 3.14 ως προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας του Debian.

Δοκιμάστε το Debian 8-Jessie
Στην σύντομη δοκιμή μου, τα πάντα αναγνωρίστηκαν αυτόματα, από περιφερειακά μέχρι οθόνες, κάρτες κλπ, η ταχύτητά του είναι πολύ καλή, αν και ήθελε κάμποσο φτιάξιμο το desktop ώστε να γίνει ακόμα πιο εύχρηστο.

Αν έχετε Debian-7, μπορείτε να κάνετε την αναβάθμιση χρησιμοποιώντας το εργαλείο διαχείρισης πακέτων apt-get. Αν θέλετε να δοκιμάσετε live, χωρίς εγκατάσταση -τη νέα έκδοση- από ένα δισκάκι ή usb-stick, θα το κατεβάσετε από εδώ:
Κώδικας:
https://www.debian.org/CD/live/

Αν θέλετε μια εγκαταστάσιμη μορφή του:
Κώδικας:
https://www.debian.org/distrib/netinst

Αφού κατεβεί, θα το “κάψετε”, είτε σε ένα DVD είτε σε ένα USB flash drive, εκκινώντας τον υπολογιστή σας από αυτό.

HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: