Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Solus: H διαφορετική διανομή

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Η υπάρχουσα κατάσταση σε αυτό που ως τώρα ονομάζαμε συμβατικό desktop έχει αρχίσει να εξελίσσεται και αυτό είναι κάτι λογικό, λαμβάνοντας υπόψη και όλα όσα αλλάζουν τριγύρω τόσο σε επίπεδο software, μα και - ιδιαίτερα αυτό - σε hardware. Τα νέα γραφικά περιβάλλοντα που έχουν ξεκινήσει και η αποτυχία του Unity, του γραφικού περιβάλλοντος του Ubuntu ωθούν τα πράγματα προς κάτι διαφορετικό με μια μορφή κάπως ακαθόριστη την παρούσα χρονική περίοδο. Το στίγμα αυτό, μοιάζει να το δίνει η διανομή Solus που έχει δημιουργηθεί από το μηδέν (from scratch). Ασχέτως του τι γράφεται σε διάφορα blogs, με την αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης του σταθερής έκδοσης την 27η Δεκέμβρη (2015), η προσπάθεια έχει ξεκινήσει από πιο παλιά καθώς πρόκειται για την εξέλιξη και την συνέχεια της διανομής Evolve OS που κάνει χρήση του επίσης νέου Budgie Desktop (δείτε σχετικά) που θέλει να δώσει ένα ισχυρό αλλά και παραδοσιακό desktop με την χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.
Με ένα ελαφρύ και απολύτως οικείο γραφικό περιβάλλον, έχει εμπνευστεί από τα καλά σημεία του ChromeOS της Google και από το κλασσικό Gnome desktop. Παράλληλα, ένα άλλο σημαντικό στοιχείο αποτελεί και ο διαχειριστής πακέτων (eopkg) καθώς έχει κάνει fork αυτόν που έχει η διανομή Pardus, με αποτέλεσμα να έχει απλότητα, λειτουργικότητα και παράλληλα να είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, διαθέτοντας όλη την γκάμα του τρίτου λογισμικού που θα βρείτε στο Ubuntu και σε άλλες διανομές.

Έτσι λοιπόν, κάποιους μήνες αργότερα από τον Ιούλη (2015) που δόθηκε η πρώτη δοκιμαστική του έκδοση, πέρασε στην σταθερή έκδοση 1.0 η οποία δουλεύει πλέον χωρίς να έχει προβλήματα. Έχει υποστήριξη UEFI, αλλά λόγω της παρούσας έκδοσης του Linux που χρησιμοποιεί δεν έχει περάσει την υποστήριξη για τους κλειστούς οδηγούς καρτών γραφικών AMD, ενώ - την παρούσα στιγμή - δεν μπορεί να υποστηρίξει και εκτυπωτές της Η/Ρ. Βέβαια, αυτά θα αποκατασταθούν πάρα πολύ σύντομα.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Κατεβάστε το Solus Linux

Νομίζω πως είναι από τις διανομές που αξίζει να της ρίξετε μια ματιά και να της δώσετε μια ευκαιρία, όπως είναι ευνόητο έρχεται με μια λίστα λογισμικού καθημερινής χρήσης που δεν διαφέρει από αυτό που έχουν άλλες διανομές και λειτουργικά συστήματα, ενώ φυσικά από τον διαχειριστή πακέτων του, μπορείτε να εγκαταστήσετε και μια πληθώρα τρίτου λογισμικού, με ελάχιστα κλικ.

Για μια ακόμα φορά, όταν το δοκιμάζαμε, μας έκανε εντύπωση η ταχύτητα φόρτωσής του ακόμα και από live-usb, ενώ κατά την διάρκεια ακόμα και να το φτάσαμε στα άκρα, η διανομή έδειξε πως είναι απόλυτα σταθερή.

Το μενού, οι ρυθμίσεις του και η πρόσβαση στα πάντα γίνεται με ελάχιστες κινήσεις του mouse, προσφέροντας πλήρη παραμετροποίηση και τροποποίηση στις προσωπικές ανάγκες και γούστα του καθενός. Σαν σύνολο είναι απολύτως φιλική, ακόμα και ένας αρχάριος θα μπορούσε να την χειριστεί εύκολα με ελάχιστο ψαχούλεμα, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε αρχιτεκτονική, μέσα από έναν πολύ απλό και φιλικό εγκαταστάτη.

Κώδικας:

https://solus-project.com/1-0/

Αφού το κατεβάσετε, θα το "κάψετε", είτε σε κάποιο δισκάκι είτε σε ένα usb stick, εκκινώντας στην συνέχεια τον υπολογιστή σας από αυτό.

>>> Η επίσημη ιστοσελίδα του Solus:

Κώδικας:

https://solus-project.com/

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: