Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Το Remix OS περνάει σε νέα έκδοση δίνοντας και τον κώδικά του

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Είδαμε πρόσφατα πως η Jide, μία εταιρεία που ασχολείται με τον προγραμματισμό και την κινητή τηλεφωνία και ιδρύθηκε από τρία πρώην μέλη της ομάδας Android της Google τα οποία αποχώρησαν για να δημιουργήσουν μια πλούσια έκδοση του Android που να μπορεί να τρέξει σε έναν υπολογιστή, έδωσε πριν από 15 μέρες - συγκεκριμένα την 12η Ιανουαρίου 2015 - το Remix OS. Ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2015 και, μετά από μια συνεχή προσπάθεια ενός χρόνου, προχώρησε στην δημιουργία ενός λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Android, μα σχεδιασμένου για υπολογιστές. Η φιλοσοφία αυτού του συστήματος, βασίζεται στην απλότητα, στην οικειότητα, στα καινοτόμα χαρακτηριστικά, στον σχολαστικό σχεδιασμό αυτής της ένωσης και είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά του φυσικού κόσμου, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι δημιουργοί του.

Από την πρώτη μέρα κιόλας, πολλά άρχισαν να λέγονται για το γεγονός πως δεν είχαν δώσει τον κώδικά τους, κάτι που σαφώς παραβίαζε την άδεια GPL και την άδεια Apache.

Τελικά, ως φαίνεται, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες αφού η Jide έδωσε μέρος του κώδικα του Remix OS. Όπως δήλωσαν μάλιστα, σκοπεύουν να απελευθερώσουν περισσότερο κώδικα στην συνέχεια και τις όποιες αλλαγές, έτσι ώστε να είναι σύννομοι και με την άδεια ανοιχτού κώδικα λογισμικό Android-x86.

Αυτή είναι η δήλωση της Jide:

At Jide, we take all open source licensing protocols very seriously and aim to abide by all established conventions. As such, please see our responses to both claims with regards to any breach of our commitment to adhering to open source licensing standards.

UNetbootin

As has been reported, Remix OS Flash Tool is indeed built on the open source UNetbootin. To ensure that we are fully compliant with GPL, we have already pushed out the source code of our tool to the public. You may check it out here:
Κώδικας:

https://github.com/jide-opensource/remixos-usb-tool

Android-x86

Remix OS for PC is built based on the Android-x86 project with their full consent. We have clearly acknowledged and credited the project on our website –

Κώδικας:

http://www.jide.com/en/remixos-for-pc

Based on the information listed on the Android-x86 website (link), it was our understanding that Android-x86 was an open source project based only on the Apache License. However, we have since discovered that some of the files from the project are under GPL license and so we will be opening our code modifications up to the public with immediate effect, to ensure that we are fully compliant with GPL. All open source code can be found here –
Κώδικας:

https://github.com/jide-opensource

In addition, any other changes to open source code, such as those that are kernel-based, will be released to the public community as quickly as possible. To ensure that there is no uncertainty, we will also have a disclaimer included in our next release package that states details of our compliance.

δηλαδή:

Στην Jide, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ' όψιν μας όλα τα πρωτόκολλα αδειοδότησης του ανοιχτού κώδικα και στόχος μας είναι να συμμορφωνόμαστε με όλα τα πρωτόκολλα που έχουν καθοριστεί από τις συμβάσεις. Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως δείτε τις απαντήσεις μας στους δύο ισχυρισμούς αναφορικά με ό,τι μας προσάπτουν περί παραβίασης της δέσμευσής μας για τήρηση των προτύπων ανοιχτού κώδικα αδειών.

UNetbootin

Όπως έχει αναφερθεί, το εργαλείο Remix OS Flash είναι πράγματι χτισμένο στο ανοιχτού κώδικα UNetbootin.
Για να διασφαλίσουμε ότι θα είναι πλήρως συμβατό με την GPL, έχουμε ήδη δώσει στο κοινό τον πηγαίο κώδικα του εργαλείου μας. Τον κώδικα, μπορείτε να τον δείτε εδώ:

Κώδικας:

https://github.com/jide-opensource/remixos-usb-tool

Android-x86

Το χτίσιμο του Remix OS για υπολογιστές βασίζεται στο πρότζεκτ Android-x86· και αυτό έγινε με την πλήρη συγκατάθεσή τους. Το λέμε άλλωστε ξεκάθαρα και στην ιστοσελίδα μας, όπου δίνουμε και τα αντίστοιχα εύσημα στο πρότζεκτ -

Κώδικας:

http://www.jide.com/en/remixos-for-pc

Με βάση τις πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του πρότζεκτ Android-x86 (ιδού και το λινκ τους), αυτό που καταλάβαμε εμείς ήταν πως το Android-x86 είναι ένα ανοιχτού κώδικα πρότζεκτ το οποίο βασίζεται μόνο στην άδεια χρήσης Apache.
Ανακαλύψαμε όμως στην πορεία ότι ορισμένα από τα αρχεία του project είναι υπό την άδεια GPL και, ως εκ τούτου, θα δώσουμε στο κοινό τις τροποποιήσεις μας στον κώδικα, και δη άμεσα, διασφαλίζοντας ότι το Remix OS θα είναι πλήρως συμβατό με την άδεια GPL. Όλον τον ανοιχτό κώδικα μπορείτε να τον δείτε εδώ:

Κώδικας:

https://github.com/jide-opensource

Επιπροσθέτως, τις όποιες άλλες αλλαγές στο λογισμικό ανοιχτού κώδικα, όπως αυτές που είναι βασισμένες στον πυρήνα, θα τις απελευθερώσουμε στο κοινό, το δυνατόν συντομότερα.
Για να εξαλείψουμε δε κάθε αβεβαιότητα, στο επόμενο πακέτο μας που θα απελευθερώσουμε, θα εμπεριέχεται και ένα disclaimer (δήλωση αποποίησης ευθυνών) που θα ορίζει τις λεπτομέρειες της συμμόρφωσης μας με τα πρότυπα των αδειών.

Πριν από 2 μέρες, την 25 Ιανουαρίου (2016) δόθηκε και η νέα έκδοση του Remix OS.
Σημειωτέον πως υπάρχει διαθέσιμη μόνο η developer έκδοση, δοκιμαστική για test δηλαδή.

>>> Ο κώδικας του Remix OS στο github:
Κώδικας:

https://github.com/jide-opensource/remixos-usb-tool

- Βέβαια, αυτά λένε οι ίδιοι.

Είναι όμως έτσι;

Εν συντομία - αν δεν έγινε κατανοητό - η απάντηση είναι πως όχι. Όχι ακριβώς. Τουλάχιστον, αφού δεν έδωσαν ολόκληρο τον κώδικα, αλλά μέρος του κώδικα. Τώρα αν αυτό αλλάξει ή αν τον ανεβάζουν σταδιακά, δεν το γνωρίζουμε.

Στις δοκιμές μας:

Δοκιμάστηκε σε 9 διαφορετικά μηχανήματα, σταθερά και φορητά, μα σε καμία περίπτωση δεν καταφέραμε να μπούμε στο λειτουργικό. Η καλύτερη περίπτωση, ήταν που καταφέραμε να φτάσουμε ως την οθόνη επιλογής γλώσσας η οποία όμως όταν επιλέγαμε (αγγλικά), μας πέταγε πάλι πίσω σε αυτήν την επιλογή:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις, ο υπολογιστής έκανε συνεχώς reboot.

Η προηγούμενη έκδοση μας έτρεχε σε ένα notebook.

Εκκινώντας το, θα σας δώσει δυο επιλογές. Η πρώτη είναι για να εισάγετε τα δεδομένα του Google λογαριασμού σας και η δεύτερη για να μπείτε σαν επισκέπτης.

>>> Η επίσημη σελίδα του Remix OS:

Κώδικας:

http://www.jide.com/en/remixos

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]





BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: