Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Phoenix OS: Android desktop για 32-Bit υπολογιστές

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Όπως ξέρουμε, το Remix OS είναι ένα πρότζεκτ ενός λειτουργικού συστήματος βασισμένου στο Android, μα σχεδιασμένου για υπολογιστές. Πρόκειται για την συνέχεια του Android x86 και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας. Πρόκειται για μια αξιόλογη δουλειά που, αν και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, είναι από τις πιο καλές εναλλακτικές προτάσεις η οποία συνδυάζει άψογα το Android που έχουμε στις φορητές συσκευές μας, με τον υπολογιστή. Προσφέρει πολυπαραθυρική (multi-window) υποστήριξη για να τρέχετε πολλές εφαρμογές συγχρόνως, απλό και οικείο μενού, system tray, συντομεύσεις πληκτρολογίου, κανονική λειτουργία του δεξιού κλικ, πλήρη και λειτουργικό File manager, θα τα βρείτε όλα εκεί. Όσα, δηλαδή, θα περιμένατε από ένα λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές.
Το μόνο πρόβλημα, είναι πως το Remix OS, είναι διαθέσιμο μόνο για υπολογιστές με 64b αρχιτεκτονική.

Εδώ όμως, έρχεται το Phoenix OS, κάνοντας την δική του πρόταση για υπολογιστές με 32b αρχιτεκτονική.

Κινείται στα ίδια πλαίσια της απλότητας, φιλικότητας και ευχρηστίας και είναι πιο κοντά στην λογική του Android που έχετε στις συσκευές σας:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Θα τρέξει προφανώς σε κάθε μηχάνημα με arm 32b αρχιτεκτονική και λογικά σε κάθε υπολογιστή με Intel και σίγουρα στους περισσότερους με AMD και Nvidia.

Έχει συμπαθητικό multitasking, αν και για κάποιον λόγο, όλες οι εφαρμογές, ξεκινάνε σε παράθυρο και όχι σε full-screen και έτσι για να έχεις δυο ή περισσότερα παράθυρα ορατά, θα χρειαστεί να τα σύρεις στην επιφάνεια εργασίας. Αν και έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης, το παραθυρικό σύστημα δουλεύει καλά. Όπως το ίδιο καλή είναι και η αναγνώριση των περιφερειακών, το μενού άμεσα αποκρίσιμο και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα η αναγνώριση ethernet και wifi σύνδεσης.

Κατεβάστε το Phoenix OS

Αν και μέχρι πολύ πρόσφατα, έδινε δυο διαφορετικές εικόνες, μια που θα μπορούσε να τρέξει σε Linux και άλλη μια για Windows, αυτό - την παρούσα στιγμή - έχει αλλάξει και δίνει την δυνατότητα εγκατάστασής του, μόνο σε Windows, με ένα εκτελέσιμο (exe) αρχείο.
Υπάρχουν όμως, πολλές πιθανότητες, να το κάνετε να τρέξει σε Linux και OSX, μέσω του Wine.

INFO: Το Wine είναι ένα από τα πιο γνωστά λογισμικά στο Linux και ως γνωστόν αποτελεί ένα μέσο συμβατότητας Windows εφαρμογών στο Linux, μπορώντας δηλαδή ο καθένας να τρέξει έναν μεγάλο αριθμό από εφαρμογές και παιχνίδια των Windows σε Linux σαν να ήταν native apps για Linux. Σε συνδυασμό με το Play on Linux, αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά σύνολα, καθώς το γεγονός να μπορείς να τρέχεις εφαρμογές άλλου λειτουργικού συστήματος χωρίς καν την χρήση εξομοιωτή (Wine Is Not Emulator), δεν είναι και λίγο.

Σε όλες τις Linux διανομές θα το βρείτε στον Διαχειριστή Λογισμικού και έτσι η εγκατάστασή του δυο κλικ υπόθεση.

Κώδικας:

http://www.phoenixos.com/download_x86

Για τους πιο τολμηρούς, διαθέτει και ROM's για ορισμένες συσκευές.

Μόλις το τρέξετε, όλη η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί με λίγα κλικ, μπορώντας να το εγκαταστήσετε, είτε μόνο του σε κάποιον υπολογιστή ή παράλληλα με όποιο άλλο λειτουργικό σύστημα, είτε σε ένα usb-stick είτε σε μια sd-κάρτα (ίδια με του usb είναι η διαδικασία). Εμείς προτείνουμε καλύτερα σε usb-stick:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

>>> Η επίσημη ιστοσελίδα του Phoenix OS:
Κώδικας:

http://www.phoenixos.com/

Σημειωτέον πως τον κώδικά του, δεν είδαμε να τον έχει κάπου.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: