Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Stali: Μια special Linux διανομή για έμπειρους

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Φιλοσοφία

Είμαστε το σπίτι του ποιοτικού λογισμικού· το dwm, το dmenu, το st αλλά και πολλά άλλα εργαλεία, έρχονται για να σας κάνουν την ζωή εύκολη, με έμφαση στην απλότητα, την σαφήνεια και την λιτότητα.

Η φιλοσοφία μας είναι η απλούστευση των πραγμάτων και στόχος μας είναι να τα διατηρούμε απλά, μίνιμαλ και εύχρηστα. Πιστεύουμε ότι αυτή η φιλοσοφία θα πρέπει να καταστεί ως κυρίαρχη στον τομέα της πληροφορικής.

Δυστυχώς όμως, στις μέρες μας, η τάση που επικρατεί στην βιομηχανία λογισμικού είναι αυτή των πολύπλοκων, επιρρεπών σε σφάλματα και αργών λογισμικών.
Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε, εμπράκτως, το αντίθετο.

Πώς;

Μα, φυσικά, με τα λογισμικά μας.

Το πρότζεκτ μας επικεντρώνεται στους προχωρημένους και έμπειρους χρήστες υπολογιστών.

Σε αντίθεση με τα συνήθη ιδιόκτητα λογισμικά ή ακόμα και με πολλά επικρατούντα πρότζεκτς ανοιχτού κώδικα τα οποία εστιάζουν περισσότερο στους μέσους χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερες γνώσεις τεχνολογίας, πιστεύουμε ότι οι έμπειροι χρήστες ως επί το πλείστον αγνοούνται.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις διεπαφές χρήστη, όπως είναι τα γραφικά περιβάλλοντα στους επιτραπέζιους υπολογιστές, στις κινητές συσκευές, και στις λεγόμενες δικτυακές εφαρμογές (τις γνωστές και ως Web apps).

Πιστεύουμε ότι η αγορά των έμπειρων χρηστών αυξάνεται συνεχώς, με τον κάθε χρήστη που ψάχνει λύσεις πιο κατάλληλες για το είδος της εργασίας του.

Το να σχεδιάζεις απλό και κομψό λογισμικό είναι πολύ πιο δύσκολο από ό,τι να αφήνεις τα ειδικευμένα ή υπερ-φιλόδοξα χαρακτηριστικά να επισκιάζουν τον κώδικα με την πάροδο του χρόνου.
Κάποιος όμως πρέπει να πληρώσει αυτό το τίμημα επίτευξης της αξιοπιστίας και της συντήρησης του κώδικα.

Έτσι λοιπόν, το Stali, επικεντρώνεται αποκλειστικά σε έμπειρους χρήστες.

Έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορο και όσο το δυνατόν πιο μικρό σε μέγεθος και αποτελεί μια προσπάθεια μετά από κάποια χρόνια δουλειάς.

Το Stali λοιπόν, θα λέγαμε πως σημαίνει στατικό Linux· με το «στατικό», εννοούμε πώς όλα τα εκτελέσιμα στην διανομή «χτίστηκαν» στατικά με τις βιβλιοθήκες τους. Τυχόν ρουτίνες στην βιβλιοθήκη που απαιτούνται, αντιγράφονται απευθείας στο ίδιο το binary, αντί να συνδέονται με ένα κοινόχρηστο αντίγραφο της βιβλιοθήκης που χρησιμοποιείται από πολλά προγράμματα.

Κώδικας:

http://dl.sta.li/stali.iso

Το μέγεθος της διανομής, είναι μόλις 34ΜΒ.

Oι οδηγίες εγκατάστασης, μετά την λήψη του.

>>> Η επίσημη ιστοσελίδα του Stali Linux:
Κώδικας:

http://suckless.org/

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: