Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 KaOS και Deepin: Δυο Linux διανομές να σου φεύγει το σαγόνι

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, 4 εκπληκτικές Linux διανομές οι οποίες πάνε το γραφικό περιβάλλον χρήστη (GUI) και την χρηστικότητα σε άλλα επίπεδα. Όμως δεν είναι οι μόνες, καθώς υπάρχουν δυο ακόμα εξαιρετικά δείγματα που προσφέρουν κάτι εξαιρετικό, έχοντας δημιουργήσει κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Μα δεν στέκονται μόνο στο αισθητικό και χρηστικό κομμάτι, αλλά πάνε ακόμα πιο πέρα. Και μιλάμε για δυο πλήρη λειτουργικά συστήματα, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν επάξια οποιοδήποτε άλλο OS έχετε, είτε να εγκατασταθούν παράλληλα.
Χωρίς να σημαίνει τίποτε απολύτως η σειρά παρουσίασής τους, είναι τα εξής:

KaOS

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

H Kaos είναι μια διανομή η οποία αξίζει της προσοχής μας, καθώς ξεφεύγει από τα συνηθισμένα στερεότυπα και επιχειρεί κάτι που θα έπρεπε να κάνουν όλες οι Linux διανομές. Επικεντρώνεται στην σταθερότητα, στην απόδοση και στην ποιότητα, και όχι στην ποσότητα και ασυμβατότητα που συναντάμε συχνά. Έχοντας καταβολές στο Arch, προσφέρει μια συνεχώς αναβαθμιζόμενη διανομή, χωρίς να χρειάζεται κάθε έξι μήνες η διαδικασια upgrade, κρατάει ένα λιτό περιβάλλον με όλα όσα χρειάζονται, προσφέροντας ένα γρήγορο και όμορφο σύνολο, ενώ έχει μια βάση δεδομένων με περισσότερες από 1500 εφαρμογές στα αποθετήριά της, επικεντρωμένες στα πάντα, οι οποίες είναι χτισμένες ειδικά για την διανομή, χωρίς να χάνονται οι χρήστες στην ποσότητα και στον δαίδαλο που έχουν τα αποθετήρια άλλων διανομών. Σαν γραφικό περιβάλλον έχει αποκλειστικά ένα και αυτό είναι ένα διαμορφωμένο KDE, κρατώντας μόνο όσα χρειάζονται και με όλες τις σχετικές επεμβάσεις ώστε να είναι απολύτως στιβαρό.

Ένα άλλο στοιχείο του KaOS, είναι πως πρόκειται για μια rolling διανομή, κάτι που σημαίνει πως οι αναβαθμίσεις για νέες εκδόσεις της, θα γίνονται απ' ευθείας από τον Update Manager. Έχει έκδοση μόνο 64b [αρχιτεκτονική x86_64], δίνοντας έμφαση στην σταθερότητα με την επιλογή των πλέον κατάλληλων εργαλείων και εφαρμογών και αυτό το κάνει σαφές αφού, όπως λένε και οι δημιουργοί του, στόχος δεν είναι η ποσότητα, μα η ποιότητα. Οι αναβαθμίσεις του είναι συνεχείς και αυτό δείχνει πως γίνεται μια σοβαρή δουλειά.
Η τελευταία του έκδοση (2016.03), περιλαμβάνει το Plasma desktop) 5.5.5, με αρκετές μετατροπές και βελτιώσεις και φυσικά όλες τις KDE εφαρμογές στις πρόσφατες σταθερές εκδόσεις του.

Μερικά screenshots της διανομής:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Με το ΚaOS, θα ξεχάσετε μια για πάντα τις συνεχείς αναβαθμίσεις κάθε έξι μήνες, το χάος των αποθετηρίων, τις ασυμβατότητες, τις αργές φορτώσεις και τα άχαρα desktops, μα η όλη φιλοσοφία της διανομής, δεν επικεντρώνεται στο να έχει πολλούς χρήστες, μα σε όσες και όσους θέλουν αυτά ακριβώς που προσφέρει.

>>> Η επίσημη ιστοσελίδα της Kaos:
Κώδικας:

http://kaosx.us/

DeepIn

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

To Deepin (πρώην Hiwheed Linux) είναι μια διανομή βασισμένη σε Ubuntu. Χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα διαχείρισης λογισμικού APT και dpkg. Αναπτύχθηκε από την κινέζικη Wuhan Deepin Technology. Έχει το περιβάλλον εργασίας Deepin Desktop Environment, που είναι βασισμένο σε τεχνολογία HTML5 και είναι αυτό με το οποίο έρχεται ενσωματωμένο. Υπάρχει λογισμικό όπως Deepin Music, Deepin Store και άλλα παρόμοια που σκοπεύουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του καθημερινού χρήστη στην διασκέδαση και στο γραφείο. Η επιφάνεια εργασίας του Λ/Σ είναι πολύ φινιρισμένη και τέλεια σε εμφάνιση και υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει.
Η διανομή έχει στήσει γύρω της μια κοινότητα και έτσι βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη με όλο και πιο πολλές ειδικά σχεδιασμένες εφαρμογές να δημιουργούνται, παράλληλα με τις καινοτομίες και την αισθητική της εμφάνισής της.

Για να δώσει στους χρήστες του μια μοναδική εμπειρία, το Λ/Σ ανάπτυξε μια σειρά εφαρμογών που παρουσιάζει το ίδιο. Tο λογισμικό διαιρείται σε δύο κυρίες κατηγορίες, τις Desktop Environment και Software Collection. Ο κώδικας όλου αυτού του λογισμικού και εφαρμογών είναι ανοιχτός και συμβατός με την GPL V3, ένα πρωτόκολλο που εκδόθηκε από το Free Software Fountation. Κάτω από τις προσπάθειες της κοινότητας, όλες οι εφαρμογές υποστηρίζουν με τέλειο τρόπο 20 διαφορετικές γλώσσες και άλλες 40 πρόσθετες, με μεταφράσεις που έγιναν από την κοινότητα. Κατηγοριοποιημένες οι εφαρμογές αυτές, σύμφωνα με την χρονολογία έκδοσης, είναι οι: Deepin Store, Deepin Screenshot, Deepin Music, Deepin Movie, Deepin Desktop Environment, Deepin Terminal, Deepin Game, Deepin Translator, Deepin Boot Manager και άλλες (στο tag: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.], θα τις βρείτε όλες, καθώς μπορούν να εγκατασταθούν επίσης και σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές).

Μερικά screenshots της διανομής:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

H τελευταία του έκδοση είναι η 15.1.1, που περιέχει το πιο πρόσφατο λογισμικό και μια μεγάλη σειρά βελτιώσεων στο desktop, με περισσότερη χρηστικότητα και βελτιωμένα χαρακτηριστικά, το οποίο όμως είναι ιδιαιτέρως ελαφρύ.
Να σημειώσουμε πως, αν θέλετε ή αν δεν έχετε ήδη κάποια σχετική εφαρμογή, μπορείτε μαζί με την διανομή, να κατεβάσετε και το λογισμικό Boot Maker, ούτως ώστε να την "κάψετε" στο usb-stick.

>>> Η επίσημη ιστοσελίδα του Deepin:
Κώδικας:

[img]https://www.deepin.org/?language=en[/img]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: