Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Διαθέσιμη νέα έκδοση Android N Developer Preview με αυτοματοποιημένα updates

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Morgoth

Morgoth
Administrator
Administrator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Η Google συνήθως ανακοινώνει μία νέα έκδοση του Android στο ετήσιο συνέδριο για developers που διοργανώνει με την ονομασία I/O.
Φέτος ωστόσο, έχουν ήδη διατεθεί δύο εκδόσεις Android N Developer Preview, οπότε ανάμεσα σε ορισμένες νέες δυνατότητες που ανακοινώθηκαν, υπήρχαν και χαρακτηριστικά που ήταν ήδη γνωστά.

Η Google, ανακοίνωσε την τρίτη κατά σειρά έκδοση του Android N Developer Preview, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη έκδοση με “beta quality” του νέου της λειτουργικού συστήματος, οπότε όσοι την εγκαταστήσουν, δεν θα αντιμετωπίσουν σοβαρά ζητήματα (αν και αναμφίβολα δεν θα λείπουν bugs και κάποια μικρά ζητήματα).

Πέρα από τις συνηθισμένες βελτιώσεις στην απόδοση και στην κατανάλωση αλλά και κάποια fixes, η νέα έκδοση διαθέτει ένα νέο μηχανισμό αναβάθμισης, που ουσιαστικά μιμείται αυτόν που χρησιμοποιείται στο Chrome OS.

Βασικά, όποτε μία νέα αναβάθμιση λογισμικού είναι διαθέσιμη, η συσκευή θα ξεκινήσει το κατέβασμα στο παρασκήνιο, και θα την εγκαταστήσει αυτόματα την επόμενη φορά που θα επανεκκινήσετε το smartphone ή το tablet σας. Επομένως, δεν θα υπάρχουν ειδοποιήσεις του τύπου “a new update is available” και δεν είναι απαραίτητο για τον χρήστη να επιβεβαιώσει ότι επιθυμεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει την αναβάθμιση.

Η νέα διαδικασία θα είναι “seamless”, και η εκκίνηση μετά την εγκατάσταση θα είναι αρκετά πιο γρήγορη από ότι συνήθως, με το γνωστό pop-up “Android is upgrading” να καταργείται.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά, έχουμε την συμβατότητα της mobile πλατφόρμας της Google με το API Vulkan, με στόχο τα υψηλότερης ποιότητας γραφικά και καλύτερη απόδοση. Επίσης, ο task manager θα περιορίζεται στις τελευταίες επτά εφαρμογές, αφού όπως λέει η εταιρεία, ο χρήστης συνήθως δεν ανατρέχει σε παλαιότερες, ενώ στον task manager θα δούμε την προσθήκη ενός πλήκτρου “clear all”.

Στο notifications center έχει προστεθεί δυνατότητα γρήγορης απάντησης (quick reply) απευθείας από το κέντρο ειδοποιήσεων (οι ειδοποιήσεις με swipe θα μπορούν να επεκτείνονται κατά μήκος και να “συμπυκνώνονται” ώστε να υπάρχει περισσότερη γρήγορη πληροφορία ενώ οι ειδοποιήσεις από μία εφαρμογή μαζεύονται σε μία μοναδική στοίβα) και χωρίς να είναι απαραίτητη η εκκίνηση της επίμαχης εφαρμογής ενώ επιπλέον θα υποστηρίζονται split-screen αλλά και picture-in-picture modes. Επίσης, υποστηρίζεται το Night Mode, το οποίο μπορεί να αλλάζει ανάλογα την τοποθεσία του χρήστη και την ώρα.

Μερικά ακόμη μικρά ή και σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του είναι η εμφάνιση πληροφοριών έκτακτης ανάγκης στην οθόνη κλειδώματος (όνομα, ομάδα αίματος, αλλεργίες κ.ά), το χαρακτηριστικό Data Saver που σταματάει την δραστηριότητα συγχρονισμού στο παρασκήνιο εκτός και αν το κινητό βρεθεί σε δίκτυο WiFi, προσφέρεται βελτιωμένη διαχείριση μνήμης μέσω του Project Svelte κ.ά.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Morgoth
Linux-Team Forum Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: