Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Fortune: Τι σημαίνει το Brexit για τον κλάδο της τεχνολογίας;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Christiana

avatar
Forum Moderator
Forum Moderator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Το Brexit θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στις νεοφυείς επιχειρήσεις, την ιδιωτικότητα, τις τηλεπικοινωνίες, και πολλά άλλα.

Τώρα που οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισαν υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε τις συνέπειες αυτής της εξέλιξης για τον κλάδο της τεχνολογίας.

Καταρχήν, θα απαιτηθεί χρόνος – έως και δύο χρόνια – για την ολοκλήρωση του Brexit. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μια περίοδος αβεβαιότητας, με τις τεχνολογικές εταιρείες και τους επενδυτές να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν στα σίγουρα πώς θα εξελιχθεί η νομοθεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρ. Ένωση.

Όπως επισημαίνει ο Μπεν Τόμον της Stratechery, το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις φωνές στην Ευρώπη που υποστηρίζουν μια σχετικά ελαφριά ρύθμιση της τεχνολογίας στην ΕΕ. Με την έξοδο της χώρας, η Γερμανία και η Γαλλία θα έχουν ακόμα ισχυρότερες θέσεις εντός του μπλοκ των ευρωπαϊκών χωρών σε σχέση με σήμερα.

Η Γερμανία και η Γαλλία ηγούνται των προσπαθειών ελέγχου των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών, όπως η Google, σε σχέση με τις παραβάσεις για τις οποίες κατηγορούνται. Αυτή η στάση αναμένεται να εδραιωθεί τώρα που θα λείπει η Βρετανία.

Επιπλέον, υπάρχει και το ζήτημα των δεδομένων και της επεξεργασίας τους εκτός συνόρων. Για την ώρα, οι αμερικανικές πολυεθνικές ξεμένουν από τρόπους νόμιμης επεξεργασίας των δεδομένων των Ευρωπαίων πολιτών. Ο λόγος; Η ΕΕ δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα μια απόφαση «επάρκειας» που θα κηρύσσει τις ΗΠΑ έναν ασφαλή προορισμό για τα προσωπικά δεδομένα των Ευρωπαίων.

Όταν θα αποχωρήσει από την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο θα βρεθεί στην ίδια βάρκα – αν οι βρετανικές εταιρείες θελήσουν να επεξεργαστούν τα προσωπικά δεδομένα εργαζομένων και πελατών της ηπειρωτικής Ευρώπης, θα πρέπει η χώρα να κερδίσει μια παρεμφερή απόφαση «επάρκειας».

Σήμερα, η ΕΕ έχει μια σειρά κανόνων περί ιδιωτικότητας σε ισχύ, και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων υποτίθεται ότι θα προσφέρει εναρμόνιση. Οι ξένες εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να μην είναι ενθουσιασμένες με τους νέους κανόνες, καθώς ανοίγουν τον δρόμο για την επιβολή τεράστιων προστίμων σε περιπτώσεις παραβίασης ιδιωτικότητας, αλλά καλωσορίζουν την ομοιομορφία που υπόσχεται ο Κανονισμός. Και το πιθανότερο είναι ότι οι εταιρείες τεχνολογίας θα θέλουν να δουν και το Ηνωμένο Βασίλειο να ευθυγραμμίζεται νομικά με την ΕΕ σε αυτό το θέμα.

Ευρύτερα, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να συνεχίσει να συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή κοινή αγορά – κάτι που οι υπεύθυνοι της εκστρατείας υπέρ του Brexit υποσχέθηκαν αλλά μπορεί να μην καταφέρουν δεδομένης της εχθρότητας από άλλες κυβερνήσεις κρατών-μελών της ΕΕ.

Η πλειοψηφία των βρετανικών τεχνολογικών startup εκφράστηκαν ανοιχτά εναντίον του Brexit πριν από το δημοψήφισμα. Προειδοποίησαν ότι το Brexit θα πλήξει την εμπιστοσύνη στον κλάδο και θα καταστήσει δυσκολότερη την προσέλκυση ταλέντων από το εξωτερικό.

Η Microsoft προειδοποίησε ότι μια έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα καθιστούσε πολύ δυσκολότερο το να επενδύσει η εταιρεία περαιτέρω στη χώρα.

Και βέβαια, οι αντίπαλοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν πρόκειται να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Η German Startups Group, ένας πάροχος venture capital με έδρα το Βερολίνο, έσπευσε να δηλώσει μερικές ώρες μετά το δημοψήφισμα ότι «Το Brexit είναι θαυμάσιο νέο για τη γερμανική startup σκηνή».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] And [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Christiana
Linux-Team Forum Moderator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: