Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

  ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Τίτλοι τέλους για το UbuntuOne

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Στην αρχή νομίσαμε πως ήταν κάποια αργοπορημένη πρωταπριλιάτικη φάρσα, μα στην πορεία αποδείχθηκε πως όχι. Η ανακοίνωση από την Jane Silber της Canonical, ήταν σαφής:

   [...] Additionally, the free storage wars aren’t a sustainable place for us to be, particularly with other services now regularly offering 25GB-50GB free storage. If we offer a service, we want it to compete on a global scale, and for Ubuntu One to continue to do that would require more investment than we are willing to make. [...]

   Ο πόλεμος των δωρεάν χώρων αποθήκευσης δεν είναι πλέον βιώσιμος για μας, ιδιαίτερα με τις άλλες ανταγωνιστικές υπηρεσίες να προσφέρουν τώρα 25GB-50GB δωρεάν αποθηκευτικού χώρου. Αν προσφέρουμε μια υπηρεσία, θέλουμε να είναι ανταγωνιστική σε παγκόσμια κλίμακα και, για να συνεχιστεί το Ubuntu One, θα απαιτήσει περισσότερες επενδύσεις από ό,τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

Το Ubuntu One δεν θα προστεθεί στη σταθερή έκδοση του Ubuntu 14.04-Trusty Tahr και θα πρέπει επίσης να αφαιρεθεί από τα προηγούμενα συστήματα Ubuntu. Από την την 31η Ιουλίου 2014, Ubuntu One θα σταματήσει την λειτουργία του και οι χρήστες θα πρέπει να πάρουν τα αρχεία τους από εκεί, αλλιώς αυτά θα χαθούν. Μετά το κλείσιμο του Ubuntu One, η codebase θα είναι ανοιχτή, ώστε να βοηθήσουμε τους άλλους να δημιουργήσουν άλλες πλατφόρμες συγχρονισμού αρχείων.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Για την ιστορία, να πούμε πως το UbuntuOne, παρουσιάστηκε γύρω στο 2009 με 2010 από την Canonical, ως μια υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου για συγχρονισμό και διαμοιρασμό αρχείων. Η εφαρμογή του UbuntuOne, κυκλοφόρησε για Android, iOS και Windows, μα όχι για άλλες Linux διανομές, κάτι για το οποίο (και όχι άδικα) κατακρίθηκε η Canonical. Και αν δεν κάνω λάθος, ήταν και κλειστού κώδικα.

Σαν πράξη, το να σταματάει μια εταιρεία να παρέχει κάποιο προϊόν της, δεν είναι πρωτόγνωρη, συμβαίνει καθημερινά, όμως αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να αναρωτηθούμε για το θέμα της κάθε είδους εμπιστοσύνης που δείχνουμε σε υπηρεσίες και τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει αυτό σε κάθε τομέα.
Και βέβαια, είναι ένα ακόμα συμβάν, άσχημο για την Canonical, στα όσα έχουν συμβεί τελευταία. Προφανώς κάτι δεν πάει καλά εκεί και ίσως αυτός και ο λόγος που μοιάζει να αναθεωρούν αρκετά. Και ηλίου φαεινότερον, πως το θέμα είναι καθαρά οικονομικό, δηλαδή εσόδων. Ίσως και ούτε αυτό πρέπει να εκπλήσσει, όταν μια εταιρεία σαν την Canonical έχει περισσότερους διοικητικούς υπάλληλους, marketing και managment στελέχη, αντί για developers.

>>> η σχετική ανακοίνωση από την Jane Silber, στο blog της Canonical.

Προφανώς, όσοι χρησιμοποιούν το UbuntuOne θα πρέπει να στραφούν σε κάποια άλλη λύση, είτε σε δικό τους υπολογιστή, είτε σε τρίτον server. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάστε πως τα δεδομένα που ανεβάζετε στο διαδίκτυο είναι άμεσα ή έμμεσα εκτεθειμένα (περισσότερα για το cloud).

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: