Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 X Distro: Μια Ubuntu-based διανομή με αυτά που δεν έχει το Ubuntu

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Η X Distro 1.0 Beta, είναι η διανομή Linux που βασίζεται στο Ubuntu και στόχο της έχει να προσφέρει στους χρήστες της μια αίσθηση δροσιάς. Κυκλοφόρησε υποσχόμενη μια σύγχρονη, κομψή και εύκολη εμπειρία. Πρόκειται για μια ισχυρή διανομή και, ταυτόχρονα, πλήρως παραμετροποιήσιμη. Συν των άλλων, υποστηρίζει πλήρως τα πολυμέσα (multimedia). Οι δημιουργοί της τονίζουν ότι έχουν δοκιμάσει και ελέγξει τα πάντα ώστε να προσφέρουν στον χρήστη μία υπερβολικά εύκολη στην χρήση της διανομή που, ταυτόχρονα όμως, ο χρήστης να μπορεί να την προσαρμόσει όπως ο ίδιος θέλει.

Βέβαια, οι διανομές Linux είναι τόσες πολλές. Όλοι επιδιώκουν να φτιάξουν ένα λειτουργικό σύστημα που θα το υιοθετήσουν εκατομμύρια χρήστες, από την στιγμή που θα ταιριάζει στις ανάγκες τους. Και εδώ είναι και το κλειδί της επιτυχίας. Γιατί, όπως συμβαίνει και σε κάθε δουλειά, οι περισσότεροι από αυτούς τελικά θα αποτύχουν˙ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν να προσπαθούν.

Το X Distro είναι ένα σχετικά καινούριο λειτουργικό σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται Tech Distro (Η Διανομή της Τεχνολογίας) και μοναδικό της στόχο έχει να προωθήσει το Linux στον κόσμο. Έχοντας αυτό κατά νου, τα μέλη της ομάδας δημιούργησαν το εν λόγω λειτουργικό σύστημα και ελπίζουν ότι οι χρήστες θα το βρουν αρκετά ενδιαφέρον ώστε να το υιοθετήσουν το δυνατόν περισσότεροι.

Δηλώνουν πως το όλο project ελέγχεται από την κοινότητα. Διευκρινίζουν ακόμα ότι στο χτίσιμό του συνεισέφεραν ειδικοί που δοκιμάζουν και ελέγχουν τις διανομές, χρήστες, καλλιτέχνες και άλλοι προγραμματιστές. Και προκειμένου να κάνουν την διανομή ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, οι προγραμματιστές θέλουν να πουλήσουν αυτό το λειτουργικό σύστημα ως μια εμπορική διανομή Linux και να το χαρίσουν για προσωπική χρήση.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Όπως είπαμε, το X Distro 1.0 Beta βασίζεται μεν στο Ubuntu, αλλά ταυτόχρονα είναι μια από τις λίγες διανομές Linux που επέλεξε να εμμείνει στο Unity, το οποίο δεν είναι και τόσο δημοφιλές. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι προγραμματιστές μπαίνουν στον κόπο να παρέχουν άλλα desktop environments (περιβάλλοντα εργασίας).

Σημειωτέον πως οι προγραμματιστές έχουν ενσωματώσει όλες τις κλασσικές εφαρμογές όπως τον Firefox, τον Thunderbird και ούτω καθεξής, αλλά έχουν προσθέσει και το Steam -την απόλυτη πλατφόρμα διαδικτυακού παιχνιδιού-, κάτι που σίγουρα είναι ένα καλό ατού.

Δυστυχώς, η επιφάνεια εργασίας είναι αρκετά γεμάτη, επειδή διαθέτει δύο docks.
Επίσης, το θέμα δεν βοηθάει και δεν φαίνεται να ταιριάζει με τις άλλες συνιστώσες. Το χρώμα που χρησιμοποιείται για τα εικονίδια και για το dash δεν είναι και το καλύτερο, αλλά αυτό δεν είναι παρά μια προσωπική εκτίμηση.

Είναι μεγάλη σε μέγεθος (1.8 giga) και, αφού την κατεβάσετε, μπορείτε να την «κάψετε» είτε σε κάποιο δισκάκι είτε σε ένα usb stick, εκκινώντας στην συνέχεια τον υπολογιστή σας από αυτό.

Μπορείτε να την κατεβάσετε απο εδώ:

Κώδικας:
http://xdistro.in/

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: