Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Το Πανεπιστήμιο Κρήτης συνεργάστηκε με το Harvard. Ανακάλυψε πρωτοποριακό φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και το Αλτσχάιμερ

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Σε μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη-θαύμα πέτυχε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, παρά τις αντιξοότητες και την οικονομική στενότητα.

Αναπτύσσοντας εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, και σε συνεργασία με το Χάρβαρντ, ανακάλυψαν ένα νέο φάρμακο για τη σκλήρυνση κατά πλάκας από τη διάθεση του οποίου θα λαμβάνει σταθερό οικονομικό μέρισμα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του καθηγητή φαρμακολογίας, Αχιλλέα Γραβάνη, στο Βήμα το εργαστήριο φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου δεν περιμένει την κρατική χρηματοδότηση και αναπτύσσει τη δική του ανεξάρτητη πηγή εσόδων. Τα τελευταία χρόνια, μέσα από τη δράση του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το εργαστήριο κατάφερε να εξασφαλίσει πόρους ύψους 3.000.000 ευρώ από εγχώριες και διεθνείς πηγές. Με αυτό τον τρόπο αγοράστηκε εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας και πληρώθηκαν ταλαντούχοι επιστήμονες.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης εστίασε στην ανάπτυξη νέων συνθετικών ουσιών με νευροπροστατευτικές και νευροαναγγενητικές φαρμακολογικές ιδιότητες. Στόχος τους είναι η ανάπτυξη θεραπευτικών προσεγγίσεων των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, το Αλτσχάιμερ και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια.

«Οι συνθετικές αυτές ουσίες που ονομάσαμε μικρονευροτροφίνες μιμούνται τη δράση των νευροτροφινών, πολυτπεπτιδικών ουσιών που παράγει ο εγκέφαλος για την προστασία και ανάπτυξη των νευρώνων», ανέφερε ο κ. Γραβάνης.

Σημειώνεται πως το εργαστήριο έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση ALS Worldwide και το τμήμα νευρολογίας και νευροεπιστημών του Χάρβαρντ. Την ίδια ώρα, είναι σε επαφή με το Εργαστήριο Ιστιδικής Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου MIT στις ΗΠΑ και την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cambridge της Μ. Βρετανίας.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν νευροεμφυτεύματα για τη θεραπεία του τραύματος του νωτιαίου μυελού και νευροαισθητήρες για την ανίχνευση νέων ουσιών με νευροαναγεννητική δράση και εφαρμογές στην ανάπλαση του γηράσκοντος ή πάσχοντος νευρικού ιστού.

Source: thesecretrealtruth.blogspot.com

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: