γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός.
Οι κομπίνες «φουντώνουν» είτε από πολυμελή κυκλώματα είτε και από απλούς ασφαλισμένους που θέλουν να βγάλουν εύκολα κάποια χρήματα.
Τα τρακαρίσματα στήνονται για πλάκα, τα υπερκοστολογημένα τιμολόγια βγαίνουν στο λεπτός, τα οχήματα πολλές φορές εξαφανίζονται ως δια μαγείας ακόμη και από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους ελπίζοντας σε μία παχυλή αποζημίωση.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, οι εκτιμήσεις επαγγελματιών της ασφαλιστικής αγοράς, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το ποσοστό ασφαλιστικών απατών υπολογίζεται ότι ανέρχεται από 375 έως και 500 εκατ. ευρώ ετησίως και αφορά στο 15%-20% του συνολικού τζίρου της αγοράς, ενώ σε κάποιες ασφαλιστικές εταιρίες μπορεί να φτάσει και το 40% των συνολικών αποζημιώσεων.
«Καθημερινά καλούμαστε να ανακαλύψουμε τεχνικές ντεντέκτιβ εάν οι ζημιές είναι αληθινές ή σκηνοθετημένες.
Οι ασφαλισμένοι μαζί με φίλους ή συγγενείς στήνουν τα αμάξια τους σε ερημικές τοποθεσίες γιατί δεν μπορούν να τα πουλήσουν και τα τρακάρουν με στόχο να πάρουν χρήματα από τις ασφαλιστικές. Έτσι, από το τίποτα ξαφνικά βρίσκονται με 5.000 ευρώ.
Σε περιπτώσεις πολυτελών αυτοκινήτων, που οι ιδιοκτήτες τους δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν, τα τρακάρουν για να πάρουν τουλάχιστον 40.000 ευρώ» λέει στον «ΤτΚ», ο μηχανολόγος, τεχνικός προϊστάμενος και υπεύθυνος πραγματογνώμονας μεγάλης ασφαλιστικής εταιρίας, Κωνσταντίνος Κοκαλίτσας.
Source: plektani.gr