Η Καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός διαδικτύου δύο λωρίδων (άρα και δύο ταχυτήτων). Μια λωρίδα για «ειδικές» υπηρεσίες υψηλής προτεραιότητας, και μία άλλη παρόμοια με το σημερινό διαδίκτυο της Ευρώπης.
Η Καγκελάριος πιστεύει το ακριβώς αντίθετο από τους υποστηρικτές της διαδικτυακής ουδετερότητας. Θεωρεί πως μόνο με την ύπαρξη γρήγορων λωρίδων θα είναι δυνατή η ανάπτυξη τομέων της τεχνολογίας όπως η τηλεϊατρική ή τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα. Δηλώνει πως χωρίς υψηλές ταχύτητες καμία καινοτομία δεν μπορεί να επιτευχθεί.
Δεν είναι σαφές πώς το σύστημα με δύο λωρίδες θα μπορούσε να εφαρμοστεί ή να ρυθμιστεί. Για παράδειγμα, είναι άγνωστο αν θα υπάρχουν όρια ως προς το ποίες εταιρείες θα μπορούσαν να πληρώσουν για την πιο γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μια έκθεση από την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine επικαλείται πηγές εντός της γερμανικής κυβέρνησης που λένε πως εταιρείες για online streaming βίντεο θα μπορούν να πληρώσουν για την συμμετοχή στις υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.
Αυτή τη στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύει την διαδικτυακή ουδετερότητα η συγκεκριμένη ιδέα όμως μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες αν προχωρήσει. Ας υποθέσουμε πως η μία λωρίδα, η γενική λωρίδα κυκλοφορίας, θα λειτουργεί με βάση την ουδετερότητα του δικτύου. Άρα θα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το εύρος ζώνης που θα λαμβάνει από τους παρόχους. Εάν η κύρια λωρίδα κυκλοφορίας δεν είναι γρήγορη, ενώ κάθε εταιρεία μπορεί να επιλέξει την λωρίδα γρήγορης πρόσβασης, οι εταιρείες θα αναγκαστούν να πληρώσουν για άμεση πρόσβαση μόνο και μόνο για να ανταγωνιστούν στην αγορά – το ακριβώς αντίθετο της δικτυακής ουδετερότητας.
Την ίδια στιγμή το θέμα της διαδικτυακής ουδετερότητας εξελίσσεται σε θρίλερ στις ΗΠΑ όπου οι πάροχοι συγκρούονται με μεγάλες εταιρείες και τον κόσμο σε ένα ζήτημα που θα κρίνει το μέλλον του ίντερνετ όπως το ξέρουμε.
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]