Μοναδικές τρισδιάστατες ρεαλιστικές απεικονίσεις του τύμβου της Αμφίπολης και άλλων ιστορικών-μυθολογικών στοιχείων, καθώς και παιχνίδια με ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στη διάρκεια διαγωνισμού ανάπτυξης ψυχαγωγικού λογισμικού που φιλοξενήθηκε στον χώρο του gi-Cluster στο Μαρούσι.
Η αποστολή των συμμετεχόντων ήταν να ολοκληρώσουν μέσα σε 50 ώρες ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την Αμφίπολη, συνεργαζόμενοι σε ομάδες. Το επίκαιρο αυτό θέμα ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες αξιοποίησης του πολιτισμού και την προώθηση του τουρισμού με όχημα τις νέες τεχνολογίες και τη βιομηχανία δημιουργικού περιεχομένου, σύμφωνα και με τη στρατηγική στόχευση του gi-Cluster, το οποίο έχει την υποστήριξη του Corallia. Ετσι, έπεσε η αυλαία του gi-Cluster Game Jam 2014, του τρίτου κατά σειρά Hellenic Game Jam.
Οι νικητήριες ομάδες του gi-Cluster Game Jam 2014 ήταν η «The Pixelators» που κατατάχθηκε πρώτη και έλαβε έπαθλο 3.000 ευρώ, η «Macabre Entertainment» που ήρθε δεύτερη και έλαβε έπαθλο 2.000 ευρώ και η «Synelixis» που κατατάχθηκε τρίτη και έλαβε έπαθλο 1.000 ευρώ.
Επιπρόσθετα, σε όλες τις διακριθείσες ομάδες προσφέρεται η δυνατότητα να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του gi-Cluster, απολαμβάνοντας σειρά από οφέλη και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν αξιολογήθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την καινοτομία, την ποιότητα και την πληρότητα του προγραμματισμού, των γραφικών, του ήχου και του gameplay του ψυχαγωγικού λογισμικού που ανέπτυξαν.
To gi-Cluster φέρει τη σφραγίδα του πρώτου ελληνικού cluster καινοτομίας στις δημιουργικές βιομηχανίες με εστίαση στον κλάδο του ψυχαγωγικού λογισμικού και ψηφιακού περιεχομένου. Συστάθηκε στις αρχές του 2012, με την υποστήριξη του Corallia, έχοντας ως αποστολή του τη δημιουργία ενός παγκοσμίου κλάσης, πλήρως λειτουργικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος καινοτομίας, που στοχεύει στην παραγωγή νέων τεχνολογιών και ανταγωνιστικών προϊόντων, αξιοποιώντας επιστημονικό, επιχειρηματικό και ερευνητικό ταλέντο από όλους τους τομείς των Τεχνολογιών Παιγνίων & Δημιουργικού Περιεχομένου, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας.
Σήμερα στο gi-Cluster συμμετέχουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, ακαδημαϊκοί φορείς, ερευνητικά ινστιτούτα και άλλοι φορείς καινοτομίας, με σημαντική δυναμική για περαιτέρω διεύρυνση, τόσο μέσα από την αύξηση του αριθμού των μελών όσο και από την ανάπτυξη νέων συνεργασιών με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]