Δοκιμάστε την παρακάτω πιο οικονομική μέθοδο αποτρίχωσης με υλικά που έχετε όλες στο ψυγείο και στο ντουλάπι της κουζίνας σας...
Η αποτρίχωση με ζάχαρη ή αλλιώς το sugaring είναι η πιο φυσική μέθοδος αποτρίχωσης αλλά και πιο αποτελεσματική σε σχέση με το ξυραφάκι, μιας και το αποτέλεσμα έχει μεγαλύτερη διάρκεια (έως και 5 εβδομάδες) ενώ την επόμενη φορά που θα βγουν οι τρίχες θα είναι λιγότερο σκληρές, μιας και ο συγκεκριμένος τρόπος τις απομακρύνει από τη ρίζα.
Θα χρειαστείτε λοιπόν:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1/4 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (περίπου μισό λεμόνι)
υφασμάτινες ταινίες
γυάλινο βαζάκι αποθήκευσης
ξυλάκι για την εφαρμογή
Όσο για την προετοιμασία, είναι πανεύκολη:
Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε τη να λιώσει μέχρι να έχει μορφή καραμέλας. Ρίξτε το χυμό λεμονιού, το νερό και το μέλι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αποκτήσει ένα καστανό χρώμα. Φροντίστε να ανακατεύετε αρκετά συχνά για να μην σας «κολλήσει» το μείγμα. Αφήστε το κερί να κρυώσει εντελώς πριν το χρησιμοποιήσετε και ρίξτε το στο γυάλινο βαζάκι. Διατηρήστε το σε θερμοκρασία δωματίου και θερμάνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, την επόμενη φορά που θα το χρησιμοποιήσετε.
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]