Ο αποθηκευτικός χώρος πάντοτε αποτελεί ένα από τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τους users. Ο εσωτερικός διαθέσιμος χώρος στην πλειονότητα των σημερινών συσκευών κυμαίνεται στα 8GB, όμως με τη δυνατότητα για την εισαγωγή microSD καρτών που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν έως και τα 128GB, το πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου λύνεται σχετικά εύκολα. Πριν δέκα χρόνια βέβαια, η κατάσταση ήταν εντελώς διαφορετική και η Samsung τότε έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να λύσει το πρόβλημα του αποθηκευτικού χώρου στις συσκευές της.
Μία από τις λύσεις που ακολούθησε η κορεατική εταιρεία ήταν να σχεδιάσει κινητά τηλέφωνα με built-in σκληρούς δίσκους! Η Samsung κατάφερε να δημιουργήσει λίγο πιο μικρός σκληρούς δίσκους από τους κανονικούς (που έχουμε στους υπολογιστές μας) και να τους ενσωματώσει μέσα σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας! Η πρώτη αυτή περίεργη συσκευή ήταν το Samsung SPH-V5400 το οποίο έφερε ενσωματωμένο έναν σκληρό δίσκο με χωρητικότητα στο 1.5GB, LCD οθόνη με 320x240 pixel, και ένα δεύτερο display, όπως επίσης μία κάμερα με ποιότητα στο 1.3MP. Φυσικά τα 1.5GB για τα δεδομένα της εποχής ήταν υπεραρκετά, αν και όπως μπορείτε να φανταστείτε το να βρίσκεται τοποθετημένος ένας σκληρός δίσκος με μηχανικά μέρη μέσα σε μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας ήταν κάτι που εγκυμονούσε κινδύνους για την σταθερότητα και την αντοχή του δίσκου (μία πτώση θα μπορούσε άνετα να διαλύσει το hard-drive). Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε την Samsung να κυκλοφορήσει ένα ακόμη κινητό αυτής της φιλοσοφίας το 2005, το οποίο ονομάστηκε Samsung SGH-I300 με ενσωματωμένο σκληρό στα 3GB, ενώ λίγο καιρό αργότερα έκανε την εμφάνιση του και το i300Χ, το οποίο έφερε hard-drive με χωρητικότητα στα 4GB (το οποίο μάλιστα αποτέλεσε ένα candybar phone).
Ο κύκλος ζωής των συγκεκριμένων συσκευών έκλεισε το 2006, όταν η Samsung κυκλοφόρησε το SGH-i310, την τελευταία συσκευή της συγκεκριμένης κατηγορίας, το οποίο έφερε 8GB built-in storage μαζί όμως με microSD slot, ενώ επιπλέον ήταν από τα πρώτα κινητά που έτρεχαν το λειτουργικό Windows Mobile. Τα παραπάνω αποδεικνύουν τα άλματα που έχει κάνει η τεχνολογία, καθώς οι σημερινές λύσεις που προτιμούν οι εταιρείες στις συσκευές τους δεν αποτελούν παρά μικροσκοπικά chips που συμβάλλουν στην διατήρηση του μικρού μεγέθους της εκάστοτε συσκευής.
HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]