Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Υπνική Άπνοια: μύθοι και αλήθειες

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Andria

Andria
ShoutBox Moderator
ShoutBox Moderator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Η άπνοια ύπνου είναι επικίνδυνη; Αφορά μόνο τους μεγάλους; Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις.

Η άπνοια είναι μόνο ροχαλητό

Μύθος: Αν και το ροχαλητό μπορεί να είναι σημάδι άπνοιας ύπνου υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των δυο. Άνθρωποι με άπνοια ύπνου σταματούν να αναπνέουν μέχρι 400 φορές τη νύχτα. Οι διακοπές διαρκούν 10-30 δευτερόλεπτα και συχνά ακολουθούνται από φύσημα όταν ξαναρχίσει η αναπνοή. Αυτό διασπά τον κύκλο του ύπνου και μπορεί να αφήσει τον ασθενή κουρασμένο την ημέρα.

Η άπνοια δεν είναι επικίνδυνη

Μύθος: όλες αυτές οι διακοπές στον ύπνο έχουν αντίκτυπο στο σώμα και στο πνεύμα. Η άπνοια που δεν αντιμετωπίζεται θεραπευτικά έχει συνδεθεί με τραυματισμούς στη δουλειά, με αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, καρδιακή προβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η άπνοια μπλοκάρει την αναπνοή

Πραγματικότητα :Το πιο κοινό είδος άπνοιας είναι η αποφρακτική άπνοια ύπνου. Συμβαίνει όταν η γλώσσα, οι αμυγδαλές ή άλλα προβλήματα στο πίσω μέρος του λάρυγγα μπλοκάρουν τον αεραγωγό.

Όταν προσπαθήσετε να αναπνεύσετε ο αέρας δεν μπορεί να περάσει. Η κεντρική άπνοια είναι λιγότερο συνήθης και σημαίνει ότι ο εγκέφαλος δεν στέλνει σήμα στο σώμα να αναπνεύσει όταν θα έπρεπε.

Μόνο οι μεγάλοι παρουσιάζουν άπνοια

Μύθος: Οι γιατροί υπολογίζουν ότι περισσότεροι από 18 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν άπνοα. Αν και είναι πιο συχνή μετά την ηλικία των 40, η διαταραχή μπορεί να επηρεάσει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε άπνοια αν είστε υπέρβαρος και άντρας. Η πάθηση έχει την τάση να είναι κληρονομική.

Το αλκοόλ θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε

Μύθος: ένα ποτήρι τη νύχτα μπορεί να σας φέρει υπνηλία αλλά δεν προάγει την καλή ποιότητα ύπνου. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς στο πίσω μέρος του λάρυγγα. Αυτό καθιστά πιο εύκολο για τον αεραγωγό να μπλοκαριστεί σε ανθρώπους με άπνοια. Τα υπνωτικά χάπια έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Η άπνοια είναι σπάνια στα παιδιά

Μύθος: η άπνοια είναι συνήθης στα παιδιά, επηρεάζοντας ένα στα 10. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα συμπτώματα είναι ελαφριά και το παιδί τελικά ξεπερνά την πάθηση. Ωστόσο, ορισμένα μπορεί να εμφανίσουν ζητήματα συμπεριφοράς ή σοβαρά ιατρικά προβλήματα ως αποτέλεσμα της άπνοιας.

Η απώλεια βάρους μπορεί να βοηθήσει

Πραγματικότητα. Μπορεί ενδεχομένως να καταφέρετε να βελτιώσετε την άπνοια κάνοντας αλλαγές στη ζωή σας. Αν είτε υπέρβαρος μιλήστε με τον γιατρό σας για να αρχίσετε πρόγραμμα απώλειας βάρους. Η απώλεια ακόμα και μικρού ποσοστού του σωματικού βάρους μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα. Αν καπνίζετε ρωτήσετε τον γιατρό σας για προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν τη διακοπή.

Αν ξαπλώσετε στο πλάι μπορεί να βοηθηθείτε

Πραγματικότητα. Αν κοιμάστε ανάσκελα, η βαρύτητα μπορεί να τραβήξει προς τα κάτω ιστούς του λάρυγγα και είναι πιο πιθανό να μπλοκαριστεί ο αεραγωγός. Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να βοηθήσει ενδεχομένως να ανοίξει ο λάρυγγας. Υπάρχουν ειδικά μαξιλάρια που θα σας βοηθήσουν να κρατηθείτε στο πλάι.

Η CPAP είναι αποτελεσματική θεραπεία

Πραγματικότητα. Η συσκευή δίνει συνεχή θετική πίεση στους αεραγωγούς. Φυσά σταθερό ρεύμα αέρα στον αεραγωγό, του οποίου η ροή προσαρμόζεται μέχρι να είναι αρκετά δυνατή ώστε να διατηρηθεί ανοιχτός ο αεραγωγός ενώ κοιμάστε. Αποτελεί την πιο συνήθη αγωγή σε ενήλικες με μέτρια έως σοβαρή άπνοια.

Δοκιμάστε την εγχείρηση αν όλα τα άλλα έχουν αποτύχει

Μύθος. Σε ορισμένους ασθενείς η εγχείρηση μπορεί να έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει την άπνοια. Ένα καλό παράδειγμα είναι ένα παιδί με μεγάλες αμυγδαλές που μπλοκάρουν τον αεραγωγό. Η αφαίρεσή τους συχνά αποτελεί λύση.

Σε ενήλικες, η εγχείρηση μπορεί ενδεχομένως να βελτιώσει τα συμπτώματα αλλά δεν ενδείκνυται για όλους. Οι ασθενείς θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και τη γνώμη του γιατρού τους πριν προχωρήσουν.

HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: