Το whiskey συνήθως "ωριμάζει" σε βαρέλια τα οποία είναι κατασκευασμένα από ξύλο βελανιδιάς. Η σωστή διαδικασία της ωρίμανσης του γνωστού αλκοολούχου ποτού ουσιαστικά επηρεάζει και την ποιότητα του, καθώς είναι γνωστό ότι τα ακριβότερα whiskey παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε διαδικασία φυσικής ωρίμανσης, ενώ για τα φθηνότερα χρησιμοποιούνται μέθοδοι "τεχνητής" φύσεως που επισπεύδουν τον χρόνο ωρίμανσης.
Πρόσφατα, η ιαπωνική εταιρεία Suntory (οι λάτρεις του καλού whiskey μπορεί και να την γνωρίζουν) αποφάσισε να εκπονήσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πείραμα και σε συνεργασία με τη NASA να στείλει μία συγκεκριμένη ποσότητα whiskey στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε μία προσπάθεια να δει το πως επιδρούν οι συνθήκες του διαστήματος (και κυρίως η ύπαρξη μηδενικής βαρύτητας) στην ωρίμανση του γνωστού αλκοολούχου ποτού. Οι υπεύθυνοι της Suntory αναμένεται στο προσεχές διάστημα να αποστείλουν στο διάστημα έξι διαφορετικά δείγματα προϊόντων τους και στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο οι διαφορετικές περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν θα επηρεάσουν τη γεύση του δημοφιλούς ποτού. Φυσικά, το πείραμα αυτό αναμένεται να στοιχίσει αρκετά χρήματα, καθώς όπως αποκαλύφθηκε για να ταξιδέψουν από τη Γη στο διάστημα 400 γραμμάρια whiskey απαιτούνται κοντά στα 10.000$. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του πειράματος, τα πρώτα δείγματα θα παραμείνουν σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας για περίπου ένα χρόνο, ενώ τα υπόλοιπα δείγματα θα επιστρέψουν στον πλανήτη μας μετά από παραμονή 2 ετών.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]