Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για επανάσταση τον τομέα των μπαταριών και ούτε θα είναι η τελευταία φορά που βγαίνει μια τέτοια είδηση. Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του MIT ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν μια μπαταρία εμπνευσμένη από το αυγό, η οποία μπορεί εύκολα να μπει στη μαζική παραγωγή και όχι να μείνει στο εργαστήριο, όπως συνηθίζεται.
Οι νέες μπαταρίες αποτελούνται από «τσόφλι και κρόκο», είναι κατασκευασμένες από νανοσωματίδια, έχουν κέλυφος από διοξείδιο του τιτανίου και «κρόκο» από αλουμίνιο για την άνοδο. Επομένως, σε αντίθεση με τις μπαταρίες λιθίου, μπορούν να διαστέλλονται και να συστέλλονται χωρίς να αλλοιώνεται η ικανότητά τους με το πέρασμα του χρόνου.
Η χρήση διοξειδίου του τιτανίου και αλουμινίου σημαίνει ότι η μπαταρία μπορεί να έχει έως και 3 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα σε σύγκριση με τις σημερινές, αλλά στο ίδιο μέγεθος. Επίσης, μπορεί να φορτίσει μέσα σε 6 λεπτά.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έκαναν τυχαία την ανακάλυψη και ότι μπορεί πιο εύκολα σε σύγκριση με άλλες ανακαλύψεις, να εφαρμοστεί η παραγωγή της σε μεγαλύτερη κλίμακα για να βγει στην αγορά. Παράλληλα, θα είναι πιο οικονομική στην κατασκευή σε σύγκριση με τις σημερινές μπαταρίες.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]