Για να βοηθήσουν ένα ρομπότ που περπατάει να βρει την καλύτερη διαδρομή για τον προορισμό του, οι ερευνητές στο ETH Autonomous Systems Lab της Ζυρίχης, του έδωσαν έναν drone σύντροφο που είναι σε θέση να πετάει πριν από αυτό για να αναμεταδώσει τα δεδομένα για το έδαφος μπροστά.
Το ρομπότ, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί αυτά τα δεδομένα για το σχεδιασμό της βέλτιστης διαδρομής προς τον προορισμό του, καταφέρνοντας να αποφύγει κάθε ανώμαλο έδαφος όπου θα μπορούσε να κολλήσει.
Τα ιπτάμενα καθώς και τα ρομπότ που περπατάνε μπορούν να χρησιμοποιήσουν συμπληρωματικά τα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά στην αντίληψη και στην ικανότητα προσανατολισμού στο μέγιστο βαθμό, σε μια ετερογενή ομάδα. Για το σκοπό αυτό, παρουσιάζουμε το online συλλογικό μας πλαίσιο πλοήγησης για άγνωστα και δύσκολα εδάφη.
Η μέθοδος αξιοποιεί την μονή κάμερα που είναι τοποθετημένη στο drone για να δημιουργηθεί ένας χάρτης των οπτικών χαρακτηριστικών για τον ταυτόχρονο εντοπισμό και τη χαρτογράφηση καθώς και μια πυκνή αναπαράσταση του περιβάλλοντος σαν χάρτη. Αυτή η εκ των προτέρων γνώση από την αρχική διερεύνηση επιτρέπει στο ρομπότ που περπατάει να εντοπίσει το εαυτό του στον παγκόσμιο χάρτη, και να σχεδιάζει μια παγκόσμια πορεία προς την αντίπαλη εστία, ερμηνεύοντας την ανύψωση του χάρτη.
Καθώς ακολουθεί το καθορισμένο μονοπάτι, οι απόλυτες διορθώσεις δημιουργούν μία συγχωνευμένη εκτίμηση της κατάστασης για το ρομπότ που περπατάει ενώ o χάρτης ενημερώνεται συνεχώς με τις μετρήσεις απόστασης από έναν αισθητήρα λέιζερ που βρίσκεται πάνω στο drone. Αυτό επιτρέπει στο πρώτο να περιηγηθεί με ασφάλεια προς την αντίπαλη εστία, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τυχόν αλλαγές στο περιβάλλον.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]