αντιμετωπισθούν τα υφιστάμενα κενά οργανικών θέσεων στα Πρωτοδικεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς», κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.
Με την ίδια τροπολογία, αυξάνονται στο Εφετείο Αθήνας οι οργανικές θέσεις των εφετών, των εισαγγελέων και των αντεισαγελέων κατά 40, 1 και 7 αντίστοιχα, προκειμένου να υπάρξει ταχύτερη εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων που έχουν συσσωρευθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως στην Αθήνα, αναμένουν εκδίκαση περί τις 6000 κακουργηματικές υποθέσεις -γεγονός που έχει οδηγήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην απόφαση να διαχωρίσει το Ποινικό και το Πολιτικό Τμήμα του Εφετείου της.
Εξάλλου, με την τροπολογία ρυθμίζονται εκ νέου τα θέματα οργάνωσης του Γραφείου Ειδικών Εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζει το έργο του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, παραπέμποντας σε κοινή υπουργική απόφαση το ιεραρχικό επίπεδο λειτουργίας του Γραφείου και με τις αποδοχές του προσωπικού, να μην υπολείπονται του συνόλου των τακτικών αποδοχών της οργανικής τους θέσης.
Επίσης συμπληρώνονται οι διατάξεις του Κώδικα Δικηγόρων σχετικά με τη δικαστική εκκαθάριση εξόδων και δικαστικής αμοιβής, ενώ τροποποιείται το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Αθηνών στην περιοχή της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να ανεγερθεί νέο κτίριο στο συγκρότημα του Πρωτοδικείου Αθηνών και να καλυφθούν έτσι, οι ανάγκες στέγασης σε αίθουσες ακροατηρίων.
Source: