Πίσω στο 1996, οι Page και Brin, μεταπτυχιακοί φοιτητές στο Stanford University, προσπαθούσαν να βρουν ένα όνομα για τη μηχανή αναζήτησης που ετοίμαζαν. Και το πρώτο της όνομα ήταν BackRub, λόγω της ανάλυσης που πραγματοποιούσε στα back links του web. Ένα χρόνο αργότερα, ωστόσο, ο Larry Page μαζί με κάποιους άλλους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Stanford, μεταξύ των οποίων και ο Sean Anderson, αναζητούσαν νέα ονόματα για τη μηχανή, η οποία είχε πλέον ραγδαία εξέλιξη και ανάπτυξη.
Το brainstorming μεταξύ τους είχε ως αποτέλεσμα ο Sean Anderson να προτείνει τη λέξη googolplex, την οποία ο Larry Page απλοποίησε προτιμώντας το googol (και οι δύο λέξεις αναφέρονται σε δύο πολύ μεγάλους αριθμούς για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ). Και ο λόγος που το όνομα άρεσε τόσο πολύ στα στελέχη της Google είναι καθώς είχαν ως όραμα και στόχο για τη μηχανή τους τη διαχείριση ενός όγκου πληροφοριών στον Παγκόσμιο Ιστό, αντίστοιχα τεράστιου.
Γιατί όμως Google και όχι Googol;
Θα αναρωτηθείτε, ωστόσο, γιατί η μηχανή δεν ονομάστηκε τελικά Googol, αλλά Google όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Όταν ο Sean Anderson έψαξε στον υπολογιστή του αν το όνομα που είχαν σκεφτεί με τον Larry Page ήταν διαθέσιμο, έκανε λάθος και έψαξε αντί αυτού το domain google.com. Στον Larry Page άρεσε το νέο όνομα, έτσι, μέσα σε κάποιες ώρες, αυτός και ο Sergey Brin είχαν κατοχυρώσει το google.com. Ήταν 15 Σεπτεμβρίου του 1997, η μέρα που το google.com “γεννήθηκε”, αν και το ξεκίνημα της εταιρείας στο γνωστό γκαράζ της Susan Wojcicki πραγματοποιήθηκε τελικά έναν χρόνο αργότερα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία…
Source: