Ο άνθρωπος που μέτρησε πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές.
Στην επέτειο των 151 χρόνων από την γέννηση του Αμερικανού φαρμακοποιού Γουίλμπορ Σκόβιλ (Wilbur Scoville) αφιερώνει το σημερινό της Doodle η Google.
Έμεινε γνωστός στην ιστορία της φαρμακευτικής για την «κλίμακα Scoville» που επινόησε το 1912, καθώς εργαζόταν στο φαρμακευτική εταιρεία Parke-Davis.
Η κλίμακα Scoville είναι μια μέτρηση της καυστικότητας διαφόρων κόκκινων πιπεριών (chilli peppers). Ο αριθμός των μονάδων Scoville δείχνει την ποσότητα της υπάρχουσας καψαϊκίνης (capsaicin).
Η μέθοδός του ήταν γνωστή ως «Οργανοληπτικό Tεστ Scoville» (Scoville Organoleptic Test). Στο τεστ λάμβαναν μέρος συνήθως γευσιγνώστες, οπότε έπαιζε ρόλο η αξιολόγηση των ατόμων.
Η διαδικασία ήταν η εξής: Σε συγκεκριμένη ποσότητα αποξηραμένων chillies και αφού έβγαζαν το έλαιο της καψακαϊκίνης προσέθεταν σε αυτό διάλυμα ζαχαρόνερου μέχρι το κάψιμο να είναι μόλις ανιχνεύσιμο. Έτσι μία γλυκιά πιπεριά έχει 0 στην «κλίμακα Scoville» ενώ υπάρχουν πιπεριές με 1.000.000, όπως η Βhut Jolokia (γνωστή ως ghost pepper) που καλλιεργείται στην Ινδία.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]