Οι μύθοι γύρω από τη χρήση των τεχνολογικών συσκευών είναι πολλοί, όμως εμείς συγκεντρώσαμε δέκα από αυτούς γιατί με τόσες θεωρίες και απόψεις που κυκλοφορούν από ειδήμονες και μη, είναι δύσκολο να διαλέξει κανείς τι να πιστέψει.
1. Τα MAC δεν ”κολλάνε” ιούς
Ναι, και οι υπολογιστές της Apple είναι ευάλωτοι απέναντι στους ιούς. Μπορεί η εταιρεία να λάνσαρε αρχικά τους υπολογιστές της ως ανώτερους αυτών της Microsoft σε αυτόν τον τομέα, όμως γρήγορα άλλαξε στρατηγική.
2. Μπορούμε να παραμείνουμε ”ανώνυμοι”;
Παρά το γεγονός πως υπάρχουν browser που υπόσχονται τη διασφάλιση της ανωνυμίας μας στο Διαδίκτυο, κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Μπορεί να εξασφαλίσουν την προστασία του ιστορικού μας, των σελιδοδεικτών και των κωδικών μας (πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο, αν μοιραζόμαστε με κάποιον άλλον τον υπολογιστή μας), όμως δεν μπορούν να μας κρύψουν από site και υπηρεσίες ασφαλείας.
3. Η μπαταρία καταστρέφεται όταν μένει στην πρίζα του φορτιστή
Αν είστε μεταξύ των πολλών που αφήνουν για ώρες, αλλά και ολόκληρη νύχτα το κινητό τους να φορτίζει, δεν χρειάζεται να φοβάστε πως η συνήθεια αυτή βλάπτει την μπαταρία του κινητού σας τηλεφώνου. Κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Επιπλέον, τα τελευταίας τεχνολογίας smartphone διαθέτουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου που είναι αρκετά έξυπνες, ώστε να σταματήσουν να φορτίζονται όταν γεμίσουν.
4. Μη φορτίζεις το iPhone πριν κλείσει από μπαταρία
Ένας ακόμη ευρέως διαδεδομένος μύθος για την μπαταρία του iPhone που δεν έχει ακόμη αποδειχθεί.
5. Περισσότερα Megapixels καλύτερη κάμερα
Ποια είναι η διαφορά μίας κάμερα 8 megapixel και μίας 12 megapixel; Όχι μεγάλη, σύμφωνα με τους ειδικούς. Όπως αποδεικνύεται, η ποιότητα μίας φωτογραφίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο φως είναι σε θέση να λάβει ο αισθητήρας της κάμερας. Έτσι, αυτό που έχει σημασία επί της ουσίας είναι το μέγεθος των megapixel και όχι ο αριθμός τους.
6. Μη φορτίζεις το iPhone με το φορτιστή του iPad
Η Apple εξηγεί στην ιστοσελίδα της πως με τον φορτιστή του iPad μπορεί να φορτιστεί και το iPhone. Αρκετοί ειδικοί στο χώρο της τεχνολογίας εξηγούν πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει φθορές στο iPhone σας, τις οποίες όμως θα κάνετε περισσότερο από ένα χρόνο να παρατηρήσετε.
7. Μην κλείνεται τον υπολογιστή σας κάθε μέρα
Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι καταστροφικό για τον υπολογιστή σας να τον κλείνετε κάθε μέρα. Οι ειδικοί επισημαίνουν αντιθέτως πως αυτή η συνήθεια βοηθά τον υπολογιστή και τον κάνει να ”ζει” περισσότερο.
8. Οι μαγνήτες κοντά στον υπολογιστή ”σβήνουν” τα δεδομένα
Θεωρητικά, αυτό δεν είναι λάθος. Ωστόσο, θα πρέπει να βρίσκεται ένας πάρα πολύ μεγάλος μαγνήτης, πολύ κοντά στον υπολογιστή, για να καταφέρει να επηρεάσει τη λειτουργία του σκληρού του δίσκου.
9. Τα κινητά προκαλούν καρκίνο στον εγκέφαλο
Παρά το γεγονός ως τα κινητά εκπέμπουν ακτινοβολία, η οποία μπορεί να απορροφηθεί από τους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν πως η χρήση τους προκαλεί καρκίνο.
10. Περισσότερες ”μπάρες” καλύτερο σήμα
Παρά το γεγονός πως όσο περισσότερες γραμμές σήματος δείχνει να έχει το κινητό σας, τόσο περισσότερο διευκολύνεται η λειτουργία του, τίποτα δεν αποδεικνύει πως παρέχεται τέλειο σήμα. Επί της ουσίας, αυτό που δείχνουν οι μπάρες του σήματος είναι πόσο κοντά βρίσκεστε στον πληρέστερο πύργο κινητής τηλεφωνίας.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]