Οι εν λόγω πληροφορίες επέμεναν ότι το έργο – ένα από τα μεγαλύτερα στον τομέα των ευρυζωνικών υποδομών της χώρας – θα διεκδικούσε κοινοπραξία της Cyta Ελλάδος, με τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο PCCW (με έδρα το Χονγκ Κονγκ), αλλά και την κινεζική ΖΤΕ.
Το έργο του Rural Broadband αφορά στην εγκατάσταση και λειτουργία ευρυζωνικής δικτυακής υποδομής σε σχεδόν 5.100 λευκές αγροτικές και νησιωτικές περιοχές (περιοχές που μέχρι σήμερα δεν διαθέτουν ευρυζωνικό δίκτυο), οι οποίες αντιστοιχούν περίπου στο 40% της ελληνικής επικράτειας.
Το Rural Broadband θα υλοποιηθεί με τη διαδικασία Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Οι φορείς, που θα επιλεγούν, θα κληθούν να αναπτύξουν, να θέσουν σε λειτουργία και να διαχειριστούν ένα δημόσιο δίκτυο υποδομών, το οποίο θα υποστηρίζει την παροχή ευρυζωνικών υποδομών σε παρόχους τηλεπικοινωνιών για προσφορά υπηρεσιών προς τελικούς χρήστες (πολίτες και επιχειρήσεις).
Ο ΣΤΟΧΟΣ
Στοχεύει στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας, στις οποίες δεν παρέχεται ούτε η βασική πρόσβαση και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας, που απολαμβάνουν ευρυζωνικές υπηρεσίες.
Με την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο θα «σπάσει» σε τρεις γεωγραφικές περιοχές, ένας οικιακός χρήστης που βρίσκεται σε οικισμό «Rural» θα μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο με ταχύτητες άνω των 8Mbps (download) και τουλάχιστον 1MBps (upload), δηλαδή ταχύτητες ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις για τις υπάρχουσες διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες (e-GOV, όπως πχ ηλεκτρονική συνταγογράφηση, TAXISnet, e-paravolo).
Περαιτέρω, κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης του έργου οι κάτοικοι στις περιοχές παρέμβασης θα μπορούν να συνδέονται με ταχύτητες τουλάχιστον 30Mbps(download) και 4Mbps (upload).
Source:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]