Πριν από λίγους μήνες, η Κυβέρνηση της Ρωσίας ήταν ανυποχώρητη στο ότι οι πειρατικές ιστοσελίδες θα πρέπει να αποκλειστούν σε επίπεδο ISP για την αποτελεσματική καταπολέμηση της πειρατείας. Όπως πολλές άλλες κυβερνήσεις πριν από αυτούς, οι Ρώσοι τελικά παραδέχτηκαν ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά όσο θα ήθελαν να είναι.
Ο ίδιος ο Vladimir Putin δήλωσε πρόσφατα, ότι η νομοθεσία που θεσπίστηκε το περασμένο καλοκαίρι και ονομάστηκε «Ρώσικο SOPA,» απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους του.
«Αν και είχαμε υιοθετήσει αυτές τις λύσεις για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στον τομέα του κινηματογράφου, η πρόσφατη ανάλυση έδειξε ότι δεν λειτουργεί και τόσο αποτελεσματικά όσο περιμέναμε», δήλωσε ο Putin.
Η δήλωσή του έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη. Τον περασμένο Ιανουάριο, η κυβέρνηση της Ρωσίας δήλωσε ότι ο νόμος έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ότι ο αριθμός των χρηστών του Διαδικτύου που αγοράζουν νόμιμο περιεχόμενο αυξήθηκε κατά 30%.
Το γεγονός ότι η παρεμπόδιση της πρόσβασης σε ιστοσελίδες torrent δεν λειτούργησε, δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση με άλλα μέσα, όπως τα VPNs και τα proxies. Εείναι γνωστό πια, άσχετα το ότι η Τούρκικη κυβέρνηση δεν θέλει να το παραδεχτεί ότι η λογοκρισία στο διαδίκτυο δεν λειτουργεί.
Το θέμα βέβαια όπως πάντα είναι ότι οι βιομηχανίες μουσικής και κινηματογράφου προτιμούν να επενδύουν σε προσπάθειες άσκησης πίεσης αντί να προσπαθήσουν να παρέχουν τρόπους στους ενδιαφερόμενους να έχουν πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο με προσιτές τιμές. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι πολύ πιο αποτελεσματική από την απαγόρευση πρόσβασης στα torrent sites, όπως έχουν δείξει πάρα πολλές έρευνες.
Source:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]