Κι όμως, σύμφωνα με όσα δημοσιεύει συνεργάτης του Forbes, ο δημοφιλής browser της Google "στραγγίζει" την μπαταρία του laptop σας στα Windows, με ταχύτερους ρυθμούς απ' ό,τι οι υπόλοιποι browsers της αγοράς - σε ποσοστό, μάλιστα, που είναι αξιοσημείωτο και μπορεί να φτάσει ακόμη και το... 25%!
Σύμφωνα με το report, υπεύθυνο γι' αυτό είναι το "system clock tick rate", το οποίο στα μηχανήματα που ενσωματώνουν Windows ορίζεται συνήθως να "χτυπάει" κάθε 15,6 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Δεν πρόκειται, φυσικά, για ένα ρολόι που το ακούτε να κάνει "τικ-τακ", αλλά, πρακτικά, μπορεί να "ξυπνάει" τον επεξεργαστή του υπολογιστή, ώστε αυτός να "ελέγχει" τις "δουλειές" που χρειάζεται να πραγματοποιηθούν, περίπου 64 φορές το δευτερόλεπτο. Το πρόβλημα προκύπτει με τον Chrome, καθώς, όταν ο browser της Google είναι ενεργός, "ξυπνάει" τον επεξεργαστή του υπολογιστή πολύ συχνότερα και συγκεκριμένα κάθε 1 millisecond. Έτσι, αντί για 64 φορές το δευτερόλεπτο, πρακτικά ο υπολογιστής σας "ξυπνάει" 1000 φορές το δευτερόλεπτο, με αναπόφευκτη επίδραση στην αυτονομία και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει με άλλους browsers, όπως π.χ. ο Internet Explorer που, κατά τη διάρκεια της περιήγησης μ' αυτόν, διατηρεί τo "wake up" του υπολογιστή κάθε 15,625ms. Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει laptops με λειτουργικό Mac και Linux, επειδή το tick rate system τους είναι διαφορετικό.
Το πρόβλημα έχει επισημανθεί στον bug tracker του Chromium εδώ και μπορείτε να ψηφίσετε γι' αυτό. Πιθανότατα, πάντως, η Google είναι ενημερωμένη για το ζήτημα και ίσως κάνει κάτι σύντομα γι' αυτό. Έως τότε, απλά έχετε υπόψη σας ότι, χρησιμοποιώντας τον Chrome, έναν αγαπημένο browser πολλών, ίσως το laptop σας να μην έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία...
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]