Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει τα Social Media;

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

BlackHat
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Την Πέμπτη, η τουρκική κυβέρνηση απαγόρευσε την πρόσβαση όλης της χώρας από το YouTube, το Twitter, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις αντικυβερνητικές “φωνές” πριν από τις τοπικές εκλογές στις 30 Μαρτίου. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan ανέφερε ότι τα Social Media διευκολύνουν την εξάπλωση των wiretapped ηχογραφήσεων και αυτό είναι πολιτικά επιζήμιο.

Η Τουρκία όμως δεν είναι η πρώτη χώρα που για να πατάξει κοινωνικές αναταραχές απαγόρευσε την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα. Υπάρχουν τουλάχιστον έξι άλλες χώρες που παρεμποδίζουν προς το παρόν το Facebook, το YouTube, και το Twitter, και πολλά άλλα έχουν εφαρμόσει προσωρινό μπλοκ κατά τα τελευταία δύο χρόνια.

Ποιες είναι αυτές;

Κίνα: Η Κίνα μπλόκαρε το Facebook, το Twitter και το YouTube το 2009. Το μπλοκ στα Social Media έγινε όταν μια ειρηνική διαμαρτυρία κατά των Ουιγούρων, της μουσουλμανικής μειονότητας της Κίνας, κατέληξαν σε θανατηφόρες ταραχές στην Xinjiang. Τον Σεπτέμβριο του 2013, η κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει να λογοκρίνει ξένες ιστοσελίδες στην ελεύθερη ζώνη εμπορίου της Σαγκάης, μια περιοχή 17 τετραγωνικών μιλίων στην ηπειρωτική Κίνα, αλλά τα Social Media είναι ακόμη αποκλεισμένα σε εθνικό επίπεδο.

Ιράν: Το Ιράν έχει μπλοκάρει το Facebook, το Twitter και το YouTube, από το 2009 μετά από τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές του Ιράν.

Βιετνάμ: Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρξαν εκτεταμένες αναφορές για αποκλεισμό του Facebook στο Βιετνάμ. Δεν είχε γίνει καθώς πολλοί πολίτες της χώρας χρησιμοποιούσαν το κοινωνικό δίκτυο. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2013, το Βιετνάμ ψήφισε ένα νόμο που απαγορεύει στους πολίτες του να δημοσιεύουν αντικυβερνητικό περιεχόμενο στο κοινωνικό δίκτυο. Το Facebook δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Πακιστάν: Τον Σεπτέμβριο του 2012, το Πακιστάν μπλοκάρει το YouTube όταν η ιστοσελίδα αρνήθηκε να αφαιρέσει ένα αντί-ισλαμικό βίντεο που προκάλεσε διαμαρτυρίες στη χώρα. Η απαγόρευση συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Βόρεια Κορέα: Η πρόσβαση στο Internet είναι εξαιρετικά περιορισμένη στη Βόρεια Κορέα.

Ερυθραία: Σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα, το 2011, δύο από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου της χώρας μπλόκαραν το YouTube. Το Αμερικάνικο Freedom House, που διεξάγει έρευνες σχετικές με τις πολιτικές ελευθερίες, δήλωσε στην έκθεση του 2013 ότι η ιστοσελίδα είχε αποκλειστεί: “Η κυβέρνηση απαιτεί από όλους τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου να χρησιμοποιούν μια κρατικά ελεγχόμενη υποδομή του Διαδικτύου.” Η Ερυθραία αναφέρεται συνήθως σαν μια από τις πιο λογοκριμένες χώρες του κόσμου.

Να σημειώσουμε ότι το Twitter, το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν εργαλείο για την οργάνωση διαδηλώσεων τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, απαγορεύτηκε εν μέρει ή πλήρως από πολλές κυβερνήσεις το 2011. Ανάμεσα σε αυτές η Αλγερία, η Τυνησία, η Αίγυπτος, το Καμερούν, και το Μαλάουι, σύμφωνα με την OpenNet. Η Λευκορωσία μπλόκαρε επίσης μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Twitter, το 2011 για να καταστείλει τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Την ίδια χρονιά, όταν ξέσπασαν ταραχές στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον απείλησε με την απαγόρευση της κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, παρόλο που δεν έγινε.

Source:

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: