Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Γιατί Linux; 10 λόγοι

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

avatar
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Έχετε βαρεθεί τα Windows ή οποιονδήποτε άλλο server; Έχετε φτάσει πλέον σε σημείο να αισθάνεστε πως σας έχουν κουράσει; Πως όχι μόνον δεν έχουν να σας δώσουν κάτι νέο, έστω κάτι ενδιαφέρον, αλλά σας δημιουργούν και προβλήματα, μα και ανασφάλεια, συν της βαρεμάρας; Θέλετε να νιώσετε μια νέα εμπειρία και να αισθάνεστε ότι όσο περισσότερο «σκάβετε», τόσο περισσότερο και πιο πλούσιο θησαυρό βρίσκετε; Τότε θέλετε το Linux, και απλά δεν το ξέρετε Very Happy .

Το Linux έχει σχεδιαστεί για να σας προσφέρει την ενδιαφέρουσα και αποτελεσματική εμπειρία που επιθυμείτε.
Είτε το χρειάζεστε για δουλειά είτε για προσωπική σας χρήση, το αγαπημένο μας λειτουργικό δεν θα σας εκθέσει ποτέ.
Το Linux είναι το πιο αξιόπιστο σύστημα που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε. Είναι άλλωστε και αυτό που έχουν υιοθετήσει, όχι μόνο απλοί χρήστες, αλλά και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός που ξεμπέρδεψε με τα Windows και πέρασε σε Linux.

Τα περισσότερα από τα μεγαλύτερα κέντρα δεδομένων στον κόσμο χρησιμοποιούν το Linux. Γιατί; Μα αφού:

1. Το Linux είναι ελεύθερο και δωρεάν
Δεν γουστάρετε όλους αυτούς τους περιορισμούς με τις πατέντες και τα συναφή; Είστε τύπος/τύπισσα που δεν ανέχεστε το αποφασίζω και διατάσσω των εταιρειών και θέλετε να απαλλαγείτε από τον ζυγό του καπιταλισμού, εεεεε... του λειτουργικού που σας δίνουν, με το έτσι θέλω, «πακέτο» (το οποίο όμως χρυσοπληρώνετε) με τον υπολογιστή σας; Δεν έχετε παρά να βάλετε Linux.

Τον πηγαίο κώδικά του μπορεί να τον επεξεργαστεί η πλειονότητα των καινοτόμων επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου, είναι το καλύτερο λειτουργικό σύστημα που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν οι περισσότεροι επιχειρηματίες που επιθυμούν να απλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

2. Το Linux είναι πιο ασφαλές από οποιονδήποτε άλλο server
Το Linux είναι ένας αξιόπιστος διακομιστής που προσφέρει εξαιρετική ασφάλεια στον χρήστη. Η κοινότητα του Linux προσφέρει τις ενημερώσεις κώδικα ασφάλειας για ό,τι απειλές αντιμετωπίζει, είτε αφορούν τεχνικές είτε ασφάλεια. Και οι ίδιοι οι χρήστες όμως του Linux προσφέρουν τακτικές ενημερώσεις του πυρήνα και patches (διορθώσεις) ασφάλειας. Από αυτήν την έννοια, δεν είναι υποχρεωτικό να έχετε κάποιο πρόγραμμα anti-virus για το σύστημά σας.

Ακόμα και ο ίδιος ο Bill Gates και ο Balmer το ξέρουν πως, σε αυτό το θέμα, το λειτουργικό σύστημα που πουλάνε βρίσκεται στην εποχή των σπηλαίων.
Μιλώντας πάντα για τον «μέσο χρήστη», είναι ένα πρόβλημα και μάλιστα μεγάλο και σαφώς απαράδεκτο. Το γιατί οι άνθρωποι το παραβλέπουν και η λέξη format είναι διαδεδομένη στον κόσμο των windows, αυτό μπορεί να το «απαντήσει» μόνο η προπαγάνδα.

3. Έχει μεγάλη συμβατότητα με διάφορα hardware
Οι περισσότεροι από τους άλλους servers σας περιορίζουν, απαιτώντας πολλές δυνατότητες. Πάρτε για παράδειγμα τα Windows 7 και τα 8· απαιτούν τουλάχιστον 1GB RAM για να λειτουργεί καλά το σύστημά σας. Το Linux όμως είναι απίστευτα ελαφρύ (λειτουργικό σύστημα) και, ως εκ τούτου, δεν σας περιορίζει ούτε και στην ικανότητα της μνήμης του συστήματός σας. Δίνει ζωή ακόμα και σε παλιούς υπολογιστές (ιδού: Εργαστήρι Υπολογιστών με Linux από έναν δάσκαλο [μεράκι, αγάπη και κόστος μηδέν]) Είναι σχεδιασμένο για όλους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

4. Εύκολο στον χειρισμό
Δεν χρειάζεστε κάποια ιδιαίτερη εκπαίδευση για να μάθετε πώς να χειρίζεστε το λειτουργικό σύστημα Linux. Ένα-δυο πράγματα να σας δείξει κάποιος, και είστε ready (έτοιμοι). Εκτός αυτού, έρχεται με όλες τις απαραίτητες λειτουργικότητες που περιλαμβάνονται στα Windows.

Αλλά και εσείς οι επιχειρηματίες, αν ψάχνετε για ένα σύστημα που είναι αξιόπιστο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε στην επιχείρησή σας, τότε η καλύτερη επιλογή θα ήταν το Linux.

5. Έρχεται συμπεριλαμβανομένων των οδηγών (drivers)
Δεν μπορεί, όταν χρησιμοποιούσατε/-είτε Windows, θα σας έχουν τύχει φορές που τα βρήκατε σκούρα και μετά σας είπαν κάτι του στυλ «φταίει ο οδηγός που λείπει από το σύστημά σας».

Με το Linux δεν χρειάζεται ούτε να τρέχετε από μαγαζί σε μαγαζί, ούτε να ξοδεύετε χρήματα για να βρείτε τους οδηγούς. Τα περισσότερα από τα προγράμματα οδήγησης περιλαμβάνονται στο λειτουργικό σύστημα Linux. Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε και να αγχώνεστε για οδηγούς. Είναι αυτό που λέμε «plug and play». Συνδέσατε την κάμερα; Λειτούργησε κατευθείαν. Άντε να το κάνεις αυτό και με τα Windows, για παράδειγμα.

6. Συχνές και εύκολες ενημερώσεις (updates)
Η ενημέρωση των Windows μπορεί να είναι πολύ δύσκολες και ιδιαίτερα αγχωτικές. Το Linux ενημερώνει τόσο το λειτουργικό σύστημα, όσο και τις εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί στο σύστημά σας.

Να συγκρίνω και τον χρόνο που χρειάζεται να γίνουν οι ενημερώσεις στα Windows; Το πατάς εκείνο το άτιμο το κλικ (για να ξεκινήσουν) και κάαααποια στιγμή θα τελειώσουν. Ένα καφεδάκι στο μεταξύ το χτυπάς, γιατί στο ενδιάμεσο δεν μπορείς να δουλεύεις ταυτόχρονα (ενημερώσεις γίνονται λέμε).

Ή να θυμηθώ και μετά το πέρας (ε, κάποια στιγμή τελειώνουν, αυτό δα έλειπε) που χρειάζεται επανεκκίνηση ο υπολογιστής;

Εν αντιθέσει, οι ενημερώσεις στο Linux είναι μόνο ένα θέμα κλικ.

7. Το Linux είναι ταχύτατο
Δεδομένου ότι το Linux είναι ελαφρύ, είναι φυσικό να είναι πολύ πιο γρήγορο σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα.

Τα Windows διαθέτουν ένα «παραγεμισμένο» λογισμικό και, επομένως, βαρύ και ασήκωτο στην λειτουργία του (δείτε εδώ γιατί συμβαίνει αυτό).

8. Το Linux έχει την υποστήριξη της κοινότητας
Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορεί να πει κάποιος για το Linux είναι το γεγονός ότι έχει την αίσθηση πως ανήκει κάπου - όντας μέλος της κοινότητας. Έχετε μια πλατφόρμα όπου μπορείτε να μοιράζεστε τα πάντα με τους υπόλοιπους χρήστες· γνωστοί και άγνωστοι (μεταξύ τους) γίνονται ένα, μία ομάδα που όλα τα μέλη της είναι εκεί ο ένας για τον άλλον.

Μπορείτε να μάθετε πολλά, και να ανακαλύψετε άλλα τόσα μέσα από τα FAQs (frequently asked questions, τις συνήθεις απορίες δηλαδή).

Επιπλέον, οποιαδήποτε απορία και αν έχετε, θα σας λυθεί αλλά και για οιανδήποτε ερώτηση κάνετε, θα πάρετε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

9. Το Linux διαθέτει ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένων
Το Libre Office είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου που έρχεται με το Linux. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επεξεργαστείτε, να ανοίξετε αλλά και να στείλετε έγγραφα Microsoft (ακόμα και αν σας τύχει αυτό).

Χρειάζεται να θυμίσω πόσο κοστίζει το Office της Microsoft; Που το αγοράζεις ΕΞΤΡΑ; (τι θα πει «μα αφού έδωσα έναν σκασμό χρήματα για να αγοράσω τον υπολογιστή· πώς θα γράψω, για παράδειγμα, κάτι;».). Μπορείς· μια ασήμαντη (sic) λεπτομέρεια: αν πληρώσεις συν 90 ευρώ (μεταξύ 80 και 100 ευρώ νομίζω).

10. Το Linux σας προσφέρει την ευκαιρία να κατεβάσετε πολλά δωρεάν εργαλεία
Με ένα απλό κλικ, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε χιλιάδες εργαλείων και προγραμμάτων. Και μην μου πείτε πως δεν πρόκειται για μεγάλο πλεονέκτημα, έναντι του λειτουργικού συστήματος Windows;

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Αν μου ζητούσαν να περιγράψω το Linux, με μία λέξη και μία έκφραση, αυτές θα ήταν:

Παιχνίδι

και

Η εξυπηρέτησή σας, το σύνθημά μας.

Και μην ξεχνάτε πως:

Η πρόσβαση στους υπολογιστές - και οτιδήποτε θα μπορούσε να σε διδάξει κάτι για τον τρόπο που ο κόσμος λειτουργεί - πρέπει να είναι απεριόριστη και απόλυτη.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

BlackHat
Linux-Team Technical Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Δημοσίευση #2
 Dark-Avenger

avatar
Forum Founder
Forum Founder
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Πολύ καλό άρθρο [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] αρκετά ενημερωτικό και κατατοπιστικό.
Απο μένα +1.

Dark-Avenger
Linux-Team Forum Founder
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: