Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Ο μαγικός αλγόριθμος του MIT για έως και 34% ταχύτερες ιστοσελίδες

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Οι ερευνητές του MIT κατάφεραν να επιτύχουν έως και 34 τοις εκατό ταχύτερο loading time, δίνοντας μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα της αργής φόρτωσης των ιστοσελίδων.

Πολλές εταιρείες και ερευνητές έχουν ανακοινώσει κατά καιρούς λύσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση της χαμηλής ταχύτητας των ιστοσελίδων. Κανένας όμως δεν έχει καταφέρει να ανακοινώσει ποσοστό επιτυχίας 34%, όσον αφορά τη μείωση του συνολικού loading time των websites, σε αντίθεση με μια ομάδα ερευνητών του εργαστηρίου Επιστήμης Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT.

Η ομάδα του MIT, στην οποία περιλαμβάνεται και ένας καθηγητής του Χάρβαρντ, δημιούργησε έναν αλγόριθμο με την ονομασία Polaris, ο οποίος επικεντρώνεται στον καθορισμό του καταλληλότερου χρόνου για την εκκίνηση των αιτήσεων δικτύου για τα web resources των ιστοσελίδων.

Οι δικτυακοί ιστότοποι λειτουργούν με απλό τρόπο. Ένας χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια ιστοσελίδα πληκτρολογώντας μια διεύθυνση URL στο πρόγραμμα περιήγησής του. Ένας διακομιστής DNS ανακατευθύνει το χρήστη στη διεύθυνση IP όπου η συγκεκριμένη ιστοσελίδα φιλοξενείται και το πρόγραμμα περιήγησης ξεκινά το κατέβασμα του index file του site, που πρόκειται στην ουσία για μια σελίδα HTML.

Μέσα σε αυτή τη σελίδα, ο πηγαίος κώδικας του site φορτώνει διάφορους πόρους υπό τη μορφή CSS καθώς και αρχείων JS, εικόνων, Flash περιεχομένου, ή άλλων πληροφοριών. Κάθε πόρος αποτελεί και μια ξεχωριστή αίτηση δικτύου, που πρέπει να υλοποιηθεί από το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.

Όπως έχουν δείξει προηγούμενες μελέτες, το πρόβλημα της αργής φόρτωση σελίδων δεν είναι προκύπτει μόνο από τους χρήστες με χαμηλό bandwith, αλλά και από τον χρόνο που απαιτείται για να ρυθμιστούν οι συνδέσεις για κάθε αίτηση δικτύου, το μέγεθος του αρχείου ΗΤΜL, και οι καθυστερήσεις στο ίδιο το δίκτυο.

Πώς λειτουργεί το Polaris;

Για την επιτυχή αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών, το framework του Polaris έχει σχεδιαστεί ώστε να δημιουργεί γραφικές παραστάσεις εξαρτήσεων (dependency graphs) για κάθε web page, οι οποίες υπαγορεύουν την πιο αποτελεσματική σειρά με την οποία πρέπει να φορτωθούν όλοι οι πόροι της σελίδας.

Τα dependency graphs χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα στην ανάπτυξη λογισμικού, και αποτελούν μάλιστα και τον πυρήνα ορισμένων εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού. Η εφαρμογή της λύσης αυτής από τους ερευνητές για την διεκπεραίωση των αιτήσεων του δικτύου μιας ιστοσελίδας είναι μια απλή, έξυπνη και αποτελεσματική κίνηση.

Το Polaris αναλύει σε πρώτο χρόνο τον χρόνο φόρτωσης των ιστοσελίδων καθώς και το πώς τα διάφορα αντικείμενα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, δημιουργεί ένα γράφημα εξάρτησης για κάθε σελίδα WEP, διατάζοντας τις αιτήσεις με τέτοιο τρόπο ώστε να φορτώνεται πρώτα μόνο το απαραίτητο περιεχόμενο, και εφόσον χρησιμοποιείται άμεσα από τη σελίδα.

Οι ερευνητές του MIT δοκίμασαν το Polaris σε 200 διαφορετικές συνθήκες δικτύου και διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, το framework μειώνει τους χρόνους φόρτωσης των σελίδων κατά 34%. Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτεύχθηκαν με μεγαλύτερες και πλούσιες σε JS ιστοσελίδες, καθώς η αποδοτικότητα του Polaris μεγαλώνει ανάλογα με τον αριθμό των requests που πρέπει να φορτωθούν.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: