Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Διαθέσιμο το Android 7.0 Nougat, αρχικά για κατόχους Nexus συσκευών

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Morgoth

Morgoth
Administrator
Administrator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Η τελική έβδομη έκδοση της δημοφιλέστερης mobile πλατφόρμας, του Android, είναι διαθέσιμη από σήμερα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, και χωρίς να συνοδεύεται από κάποια ανακοίνωση νέας Nexus συσκευής όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.
Το Android 7.0 Nougat θα «γευτούν» πρώτοι οι κάτοχοι των τελευταίων Nexus συσκευών και συγκεκριμένα των Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player και Pixel C οι οποίοι και θα λάβουν σχετική OTA ειδοποίηση προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα την αναβάθμιση. Σε ότι αφορά τα νέα χαρακτηριστικά, η έβδομη έκδοση περιλαμβάνει περισσότερα από 250 αλλαγές και προσθήκες, συμπεριλαμβανομένου VR δυνατότητες μέσω της DayDream πλατφόρμας. Ακολουθεί μια λίστα με τις σημαντικότερες αλλαγές.

Βελτιωμένες Ειδοποιήσεις

Ακόμα καλύτερες γίνονται οι ειδοποιήσεις που λαμβάνει ο χρήστης στο Android smartphone ή το tablet του, με εμφάνιση πιο πλούσιου περιεχομένου όπως εικόνες, αλλά κυρίως με τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης απευθείας μέσα από την ειδοποίηση χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή. Για παράδειγμα θα είναι δυνατή η απάντηση σε sms ή σε κάποια εφαρμογή chat μέσα από την ίδια την ειδοποίηση, φτάνει να υποστηρίξει και ο ίδιος ο δημιουργός της εφαρμογής τη νέα δυνατότητα, κάτι που αναμένεται να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον πολλαπλές ειδοποιήσεις που αφορούν την ίδια εφαρμογή θα ομαδοποιούνται κάτω από μια ειδοποίηση, χωρίς να ενοχλείται ο χρήστης.

Multi-window Multitasking

Αν και το έχουμε δει εδώ και πολύ καιρό σε smartphones της Samsung, πλέον και το ίδιο το Android αποκτά τη δυνατότητα εμφάνισης δύο εφαρμογών σε μία οθόνη, με παράλληλη λειτουργία και των δυο προκειμένου να μη χρειάζεται ο χρήστης να εναλλάσσεται μεταξύ τους. Καθεμία εφαρμογή καταλαμβάνει το 50% της οθόνης ενώ σε συσκευές με μεγάλες οθόνες, ο χρήστης μπορεί να ορίσει αυτός πόσο χώρο θα καταλαμβάνει κάθε εφαρμογή.

Πιο εύκολες και γρήγορες αναβαθμίσεις

Με το Android 7.0, η Google κάνει πιο εύκολες τις μελλοντικές αναβαθμίσεις της πλατφόρμας, θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις αναβαθμίσεις desktop λειτουργικών συστημάτων. Συγκεκριμένα το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι μία απλή επανεκκίνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναβάθμισης η οποία τρέχει αρκετές διεργασίες στο παρασκήνιο. Παράλληλα η χρονοκαθυστέρηση που ακολουθεί κάθε αναβάθμιση με την βελτιστοποίηση όλων των εγκατεστημένων εφαρμογών της συσκευής, αποτελεί πλέον παρελθόν.

Καλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη πλοήγηση

Σε συνέχεια του χαρακτηριστικού Project Doze που είδαμε με την έκδοση 6.0 Marshmallow, στο Nougat 7.0 η Google βελτιώνει και άλλο τη σχετική λειτουργία ακόμα και αν είμαστε εν κινήσει, με στόχο να αυξήσει την αυτονομία της συσκευής απενεργοποιώντας το «τρέξιμο» διαφόρων εργασιών όσο η συσκευή έχει απενεργοποιημένη οθόνη. Παράλληλα η Google υπόσχεται ότι η νέα γενιά των Android smartphone θα είναι ταχύτερες κατά την πλοήγηση σε εφαρμογές.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Morgoth
Linux-Team Forum Administrator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: