Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Το κλασικό SMS, η ψηφιοποίηση και η ρομποτική στην καταπολέμηση του Έμπολα

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
Το κλασικό SMS, η ψηφιοποίηση και η ρομποτική στην καταπολέμηση του Έμπολα 0-7

Ρομπότ σαν το Dalek, μπορεί να εξολοθρεύσει τον ιό σε 2 λεπτά.

Περισσότερο από 1δις δολάρια χρειάζονται για να καταπολεμηθεί η επιδημία του ιού Έμπολα στην Αφρική, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Στο μεγάλο αγώνα για την καταπολέμηση του θανατηφόρου ιού, εκτός από εθελοντές ιατρούς και στρατιώτες, έχει επιστρατευτεί και η τεχνολογία.
Γραπτά μηνύματα

Το κλασικό γραπτό μήνυμα μπορεί να έχει εξαφανιστεί εξαιτίας των εφαρμογών σε άλλες χώρες, αλλά είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με αυτούς που βρίσκονται σε πληγείσες περιοχές της Αφρικής, όπου τα smartphones δεν υπάρχουν.

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών(WFP), μέσω SMS ενημερώνει και επικοινωνεί με άτομα στη Λιβερία και στη Γουινέα, ώστε να ενημερωθεί για τις προμήθειες σε τρόφιμα και να σχεδιάσει τις δράσεις που απαιτούνται.

H Unicef, σε συνεργασία με διάφορες υπηρεσίες υγείας στις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός, χρησιμοποιούν SMS για να ενημερώσουν τον κόσμο σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης.

Δεδομένα – Ψηφιοποίηση

Τα δεδομένα που συλλέγονται από αυτά τα SMS είναι πραγματικά πολύτιμα, αφού αναλύονται και βγαίνουν στατιστικά σχετικά με τη πορεία του ιού. Το πανεπιστήμιο του Harvard έχει ένα συνολικό χάρτη υγείας, με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από 11 διαφορετικές πηγές, μεταξύ των οποίων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Όλα αυτά τα στοιχεία ψηφιοποιούνται και δημιουργούν ένα χάρτη από το εθελοντικό project Humanitarian OpenStreetMap Team, δίνοντας έτσι πολύτιμα στοιχεία στους γιατρούς, όπως τις περιοχές που χρειάζονται άμεση επέμβαση.

Ρομποτική

Δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά δεν αποτελεί και ακριβή μέθοδο αντιμετώπισης. Πολλά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και αυτό που διακομίστηκε το πρώτο θύμα του ίου, στην Αμερική, διαθέτουν ρομπότ που διοχετεύουν υπεριώδες φώς για να εξολοθρεύσουν τους ιούς.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ποτέ διεθνής αναγνωρισμένος αλγόριθμος πρόβλεψης για επιδημίες. Το τελευταίο ξέσπασμα του Έμπολα, έκανε τη δημιουργία του αλγορίθμου αυτού προτεραιότητα στους επιστημονικούς και κυβερνητικούς κύκλους.

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: