Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Έρχονται οι ηλιακές πτήσεις σε μεγάλο υψόμετρο!

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Ο Eric Raymond σχεδιάζει το τέταρτο ηλιακό αεροσκάφος του, το Sunstar, το οποίο αναμένεται να έχει μεγαλύτερες ταχύτητες πτήσεις, να είναι ανθεκτικό στις...
αναταράξεις και όλα αυτά, σε μεγάλο υψόμετρο!

Η εταιρεία του Raymond Solar Flight με έδρα την Καλιφόρνια έχει δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες του τέταρτου ηλιακού αεροσκάφους του, του Sunstar. Το αεροπλάνο έχει σχεδιαστεί για μη επανδρωμένη πτήση, αν και η έκδοση με πιλότο αποτελεί επίσης μια επιλογή, και φέρεται να έχει περισσότερες δυνατότητες απόδοσης από οποιαδήποτε άλλα σχέδια που βρίσκονται υπό ανάπτυξη αυτή τη στιγμή, με μεγαλύτερες ταχύτητες πτήσης και σχεδιασμό ανθεκτικό στις αναταράξεις.

Ο Raymond σχεδιάζει, κατασκευάζει και πιλοτάρει ηλιακά αεροπλάνο εδώ και περίπου 30 χρόνια. Το Sunstar ακολουθεί τα βήματα των δύο επαναλήψεων του ηλιακού αεροπλάνου με έναν χειριστή Sunseeker, καθώς και του πρόσφατου follow-up με το όνομα Duo από το οποίο πήραμε μια γεύση πριν από τέσσερα χρόνια στο Παρίσι. Στην πραγματικότητα, το Duo χρησιμοποιείται τώρα ως δοκιμαστικό για τα πρωτότυπα των συστημάτων που αργότερα θα εγκατασταθούν στο νέο επανδρωμένο ή μη επανδρωμένα ηλιακό αεροπλάνο.
Θεωρούμενο ως το πιο εξελιγμένο πρότζεκτ της εταιρείας μέχρι σήμερα, το Sunstar εκμεταλλεύεται την αεροδυναμική του ανεμοπλάνου για διατήρηση της χαμηλής ισχύος για πτήση σε μεγάλο υψόμετρο. Έχει επιβλεφθεί σε αρχικό στάδιο, αφού χρησιμοποιήθηκε ως μια πλατφόρμα μη επανδρωμένων τηλεπικοινωνιών, παραμένοντας σε μεγάλο υψόμετρο για μήνες, παρέχοντας υπηρεσίες σε μια αρκετά μεγαλύτερη περιοχή από αυτή των πύργων που βρίσκονται στη γη.

"Αυτό που σχεδιάζουμε είναι γνωστό ως ατμοσφαιρικός δορυφόρος, ο οποίος λειτουργεί και εκτελεί πολλές από τις λειτουργίες που ένας δορυφόρος θα έκανε στο διάστημα, αυτός όμως το κάνει μέσα στην ατμόσφαιρα", εξηγεί ο Raymond. "Ανερχόμενης και κατερχόμενης ζεύξης ταχύτητες θα είναι πολύ καλύτερες από ένα δορυφόρο, λόγω της μικρότερης απόστασης".

Όπως με την τοποθέτηση των κυττάρων σε ανώτερες επιφάνειες, οι πλευρές του αεροσκάφους επίσης χρειάζονται κάποια προσοχή ώστε να μαζέψουν ακτίνες από γωνίες με λίγο ήλιο, την ίδια στιγμή που ένα ιδιόκτητο έλασμα νέου τύπου ηλιακών κυττάρων εξασφαλίζει μια λεία εξωτερική επιδερμίδα. Το Sunstar διαθέτει μια διάταξη τριών κινητήρων. Οι ηλεκτροκινητήρες και τα στηρίγματα που έχουν τοποθετηθεί στο μπροστινό μέρος έχουν βελτιστοποιηθεί για απογείωση και ανύψωση, και για να πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. Όταν το αεροσκάφος φτάσει στο επιθυμητό υψόμετρο, οι μπροστινοί κινητήρες απενεργοποιούνται, τα στηρίγματα διπλώνονται πίσω από το ρεύμα αέρα και ένας κεντρικά τοποθετημένος μονό κινητήρα ρυμούλκησης με μεγάλη διάμετρο έλικα αναλαμβάνει για το ταξίδι σε χαμηλή ισχύ.

Οι σχεδιαστές έχουν μια σπονδυλωτή προσέγγιση στο σχεδιασμό του Sunstar, με ένα εναλλάξιμο κεντρικό λοβό για τα όργανα ή για τον υπό πίεση θάλαμο του πιλότου. Τμήματα των πτερυγίων μπορούν επίσης να προστίθενται ή να αφαιρούνται ανάλογα με τις ανάγκες της αποστολής.
Ο Raymond συμβουλεύει ότι οι δοκιμαστικές πτήσεις θα πρέπει αρχικά να γίνουν με ένα πιλότο επί του σκάφους χρησιμοποιώντας την πτήση για ελέγχους ασυρμάτου, μαζί με τη σύζυγό του Irena επιβεβαιώνοντας ότι η πρώτη πτήση Sunstar αναμένεται να γίνει εντός 2 ετών.

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Dark-Avenger
Linux-Team Forum Founder
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: