κατά την οποία, κυριότερα στάθηκαν στην αναγκαιότητα εφαρμογής του μέτρου 1:5 (ένας προσλαμβανόμενος ανά 5 αποχωρούντες) για τις μη ανταποδοτικές υπηρεσίες, την αναίρεση της απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού, μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουν οι Δήμοι, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προλήψεων "by pass", για την κάλυψη μόνιμων και εποχιακών αναγκών των Δήμων, την επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και τέλος, την πλήρη εργασιακή και ασφαλιστική διασφάλιση των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για κάθε εργαζόμενο στους Ο.Τ.Α., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας και αν απασχολείται.
Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν από κοινού το "παρών" οι Δήμαρχοι: Άρης Βασιλόπουλος (Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας), Χρήστος Βρεττάκος (Κερατσινίου - Δραπετσώνας), Ηρακλής Γκότσης (Νέας Ιωνίας), Γρηγόρης Κατωπόδης (Βύρωνα), Τίνα Καφατσάκη (Ζωγράφου), Γιώργος Κοντόσταυλος (Καισαριανής), Γιάννης Λαγουδάκης (Περάματος), Δημήτρης Μπίρμπας (Αιγάλεω), Σίμος Ρούσσος (Χαλανδρίου) και Γιάννης Σταθόπουλος (Αγίας Παρασκευής), ενώ παρευρέθηκε και ο τ. Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης.
Σε σημείο της συνέντευξής τους, οι Δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα επίμαχα ζητήματα της "συγκριτικής αξιολόγησης" και των "επανελέγχων" των από μετατροπή συμβάσεων εργασίας και έργου αορίστου χρόνου, ζητώντας, την άμεση ολοκλήρωση του εσωτερικού ελέγχου και δίωξη των περιπτώσεων πλαστών τίτλων σπουδών, αλλά και τις ακυρώσεις των διαδικασιών επανακαθορισμού κριτηρίων, για την εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004, καθώς και των διώξεων σε αιρετά όργανα, που εφαρμόζουν δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες δικαιώνονται εργαζόμενοι.
«Απαιτούμε την εφαρμογή του Συντάγματος:
- Άρθρα 5, 21 και 22 για την προσφορά εργασίας και κοινωνικής προστασίας σε κάθε κάτοικο της χώρας και
- Άρθρο 102 για την παροχή των αναγκαίων και ικανών πόρων στους ΟΤΑ για την παροχή των υπηρεσιών τους.
Απαιτούμε την εφαρμογή της Νομιμότητας, την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την ύπαρξη δύο κατηγοριών εργαζομένων στους ΟΤΑ. Εκείνους που καλύπτουν:
- πάγιες και διαρκείς ανάγκες με σταθερή σχέση εργασίας, μόνιμοι ή αορίστου χρόνου και
- εποχικές ανάγκες και ανάγκες προγραμμάτων που πρέπει να απασχολούνται με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις»,
τόνισαν, επίσης, οι Δήμαρχοι, σε άλλο σημείο της συνέντευξής τους, αναφερόμενοι στα εργασιακά αιτήματά τους, καταγγέλλοντας, ταυτόχρονα, πως, στόχος των «Κυβερνήσεων των φιλελεύθερων πολιτικών» - όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν - είναι: η διάλυση των υφιστάμενων, συνταγματικά και νομοθετικά αναγνωρισμένων, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, η δραματική συρρίκνωση των αμοιβών στη μισθωτή εργασία και η "εξαφάνιση" και ιδιωτικοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών γενικού ενδιαφέροντος (καθαριότητα, κοινωνική προστασία για παιδιά και ηλικιωμένους, πολιτισμό, αθλητισμό κ.λπ.), με νέα επιβάρυνση των πολιτών.
Τέλος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους, καλούν σε στήριξη «όλους τους συναδέλφους αιρετούς σε όλη την Ελλάδα, ξεκινώντας από την Αττική. Σε κάθε ΠΕΔ, με συνεργασία Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, καθώς και εργαζομένων, για να καταλήξουμε άμεσα σε επίπεδο κεντρικών συλλογικών οργάνων (ΚΕΔΕ και ΕΝ.Π.Ε.), σε ένα αγωνιστικό πλαίσιο διεκδίκησης από την Κυβέρνηση» όπως τονίζουν.
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]