Ενώ η χρήση του internet μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους «φτωχότερους, στους νέους και σε εκείνους με ειδικές ικανότητες», όπως αναφέρει ο διεθνής οργανισμός για τις τηλεπικοινωνίες, οι περισσότεροι από τους χρήστες αυτούς δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό.
4,3 δισ. είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση στο internet, με το 90% από αυτούς να ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες, τη στιγμή που τα δύο-τρίτα των χρηστών ζουν στις ανεπτυγμένες.
Σύμφωνα με άρθρα των ZDnet και Engadget, που επικαλούνται την ITU, η μη πρόσβαση στο internet σχετίζεται με την αδυναμία των ανθρώπων στα φτωχά κράτη να πληρώσουν για την πρόσβαση σε αυτό. Το πλάνο της ITU για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είναι να προσφέρει πρόσβαση σε 1,5 δισ. ανθρώπους μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.
Πώς θα γίνει αυτό; Η ITU αναφέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει εφικτό εν μέρει μέσω της διάθεσης μεγαλύτερου μέρους από το διαθέσιμο φάσμα τηλεπικοινωνιών και συγκεκριμένα μειώνοντας αυτό που διατίθεται για την τηλεοπτική εκπομπή.
Πεποίθηση της ITU είναι ότι αυτή η «μετατόπιση» χρήσης του φάσματος από το φάσμα που χρησιμοποιείται για τις τηλεοπτικές εκπομπές θα μειώσει δραστικά το κόστος πρόσβασης στο internet στις επαρχίες του τρίτου κόσμου.
Παράλληλη λύση στο πρόβλημα μπορεί να αποτελέσουν τα drones από εταιρείες όπως οι Facebook και Google.
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]