Ε, λοιπόν η ομάδα που βρίσκεται πίσω από το Outernet Project, σκέφτηκε: Τι είναι καλύτερο από το προσιτό Internet; Μα φυσικά το δωρεάν! Ε, και κάπως έτσι, το Δεκέμβριο του 2013 ξεκίνησε η πρώτη φάση του εν λόγω project.
Έτσι λοιπόν οι: Aaron Rogers, Mission Engineering της Q Space Systems, Branko Vukelic, Software Developer της Monwara Digital Products, Edward Birrane, Telecom Protocols της Tolerant Network Solutions και Syed Karim, Founder & Project Lead της Media Development Investment Fund αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους καθώς πιστεύουν πως “η πρόσβαση στη γνώση και την πληροφορία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και το Outernet, θα προστατέψει αυτό το δικαίωμα υλοποιώντας τεχνικές που θα βοηθήσουν στη διάδοση πληροροφοριών. Με την αναμετάδοση ψηφιακού περιεχομένου σε φορητές συσκευές, απλές κεραίες, αλλά και υπάρχοντα δορυφορικά πιάτα, ένα βασικό “επίπεδο” πληροφορίας, εκπαίδευσης και τεχνολογίας, θα είναι διαθέσιμο σε όλη την ανθρωπότητα”.
Η ανάπτυξη των πρότυπων δορυφόρων αναμένεται, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχουν αναρτήσει στη σελίδα του project, να γίνει τον Ιούνιο του 2014, ενώ η τελευταία φάση (διάθεση του internet σε όλη την ανθρωπότητα!) τοποθετείται κάπου μέσα στον Ιούνιο του επόμενου έτους.
Κάτι το οποίο ενδέχεται να γεννήσει πολλές απορίες και θα προκαλέσει … “σήκωμα φρυδιού”, είναι κατά πόσο μπορεί κάποιος να είναι ασφαλής. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους αναφέρεται πως: “Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας μετάδοσης δεδομένων μέσω δορυφόρων χαμηλού κόστους ,το Outernet είναι σε θέση να παρακάμψει τη λογοκρισία, να διασφαλίσει το απορρήτο, και προσφέρει μια υπηρεσία χωρίς κανένα κόστος προσβάσιμη από τους πολίτες του κόσμου.”
Δεν ξέρω κατά πόσο σε πείθει η παραπάνω πρόταση αλλά εμένα μου φαίνεται πως η NSA προσπαθεί να παρακολουθήσει και εκείνη τη μερίδα πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στο Internet και το Outernet Project, τους βοηθάει κομματάκι!
Εσύ, τι πιστεύεις για το Outernet Project;
Source:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]