Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη σαλάτα
- 2 ματσάκι φύλλα από παντζάρι ψιλοκομμενα
- 1 παντζάρι βρασμένο κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1/3 φλιτζάνι σπόρους ροδιού (περίπου 1 μέτριο ρόδι)
- 3/4 φλιτζάνι κόκκινα σταφύλια κομμένο σε φέτες
- 2 μανταρίνια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1/4 με 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα πεκάν
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κράνμπερις
- 1 μικρό μήλο ψιλοκομμένο
- 1 φέτα ψωμί του τοστ κομμένη με κουπ πατ «αστεράκι»
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκούμα
- Μερικές πρέζες από ξύσμα μανταρινιού
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
1. Σε μια σαλατιέρα ρίχνετε τα ψιλοκομμένα φύλλα από παντζάρι, το ολόκληρο παντζάρι κομμένο σε λεπτές λωρίδες μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας και ανακατεύετε με το ντρέσινγκ. Αλατοπιπερώνετε.
2. Σε ένα τηγάνι λιώστε μια μικρή ποσότητα βουτύρου και ζεσταίνετε μια φέτα ψωμί τοστ και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια κόβετε τη φέτα ψωμί σε αστεράκι με κουπ πατ. Βάζετε το αστεράκι από ψωμί τοστ στην κορυφή της σαλάτας και σερβίρετε.
Για το ντρέσινγκ
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και αφήνετε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσετε τη σαλάτα.
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]