Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Google: Προσπάθειες για βελτίωση της αυτονομίας των συσκευών

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Dark-Avenger

Dark-Avenger
Forum Founder
Forum Founder
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Eνισχύει τις προσπάθειές της η Google στην επίτευξη ικανοποιητικών αποτελεσμάτων στο μείζον ζήτημα της αυτονομίας των φορητών συσκευών, η είδηση έρχεται από δημοσίευμα στην Wall Street Journal.

Η ίδια η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει τίποτα ακόμα, αλλά σίγουρα βλέπει και διαπιστώνει πως τα περισσότερα προϊόντα της απαιτούν τη χρήση μπαταριών με υψηλά επίπεδα αποθεμάτων ενέργειας προκειμένου να λειτουργήσουν (smartphones, wearables, αυτοματοποιημένα συστήματα οδήγησης, κ.ά), οπότε δεν είναι και τόσο δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, στα «μυστικά» εργαστήρια X labs, ξεκίνησε με την κατασκευή νέων μπαταριών το 2012, όταν ο Dr. Ramesh Bhardwaj ασχολήθηκε για πρώτη φορά και δοκίμασε διάφορες πηγές ενέργειας για την ανάπτυξη επόμενης γενιάς μπαταριών ώστε να τοποθετηθούν σε Google συσκευές.

Τώρα, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων εργάζεται σκληρά μέσα σε μια «μυστική εγκατάσταση» της Google και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεχνολογία ιόντων λιθίου. Το νέο concept είναι εύκαμπτες μπαταρίες στερεάς κατάστασης στις οποίες αντικαθίστανται τα υγρά χημικά με υλικά στερεής κατάστασης με αποτέλεσμα να έχουμε πιο μικρές, αποδοτικές και πιο ασφαλείς μπαταρίες. Θα στοιχίζουν λίγο και θα μπορέσουν να μπουν σύντομα στη γραμμή μαζικής παραγωγής για να βρουν εφαρμογή σε πλήθος προϊόντων ευρείας διάθεσης.

Το μέγεθος της νέας γενιάς μπαταρίας είναι ελαττωμένο, διότι εδώ η μετάδοση ρευμάτων γίνεται κατά μήκος, κάτι που δεν συμβαίνει με μπαταρίες υγρού τύπου. Ακόμη, η απουσία εύφλεκτων υγρών ηλεκτρολυτών -όπως προαναφέρθηκε- παρέχουν αυξημένη ασφάλεια και για αυτό η ομάδα του Dr. Bhardwaj σχεδιάζει να χρησιμοποιηθεί μια τέτοια μπαταρία ακόμη και στην περίπτωση των έξυπνων φακών επαφής.

Εκτός από την ομάδα του Dr. Bhardwaj, η Gοοgle έχει και άλλες αντίστοιχες ομάδες που αναζητούν το πώς θα δημιουργήσουν πιο αποτελεσματικές μπαταρίες. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Project Loon σε συνεργασία με την AllCell Technologies. Προς το παρόν, τα internet balloons της Gοοgle χρησιμοποιούν μπαταρία ιόντων λιθίου που αποτελείται από κερί και γραφίτη για την προστασία από χαμηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, η WSJ λέει ότι η εταιρεία σε νέες δοκιμές βρήκε και σχεδίασε υλικά που θα αντέξουν καλύτερα στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Εάν όλα τα παραπάνω αποδειχθούν αληθή, τότε η Google προστίθεται στη λίστα με τα ονόματα μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα -και όχι μόνο- και επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνολογία μπαταριών με μεγαλύτερα επίπεδα διάρκειας ζωής αυτών. Η αυτονομία έχει εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πρόβλημα που αφορά πολλούς, καθώς οι νέες συσκευές γίνονται ολοένα και πιο ενεργοβόρες. Τέλος, γνωρίζουμε ότι και η Tesla έχει στα άμεσα πλάνα της το άνοιγμα ενός Gigafactory για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ, ενώ και η Apple προσπαθεί να κάνει την ανατροπή στις μπαταρίες των μικρο-συσκευών.

HashTags: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: