Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Εννέα «εργαλεία» προς αναζήτηση ωκεανού στον Δία

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Andria

Andria
ShoutBox Moderator
ShoutBox Moderator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Εννέα επιστημονικά «εργαλεία» θα στείλει η NASA στο παγωμένο φεγγάρι του Δία, την Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει εάν ο δορυφόρος αυτός είναι ικανός να συντηρήσει ζωή.

Τα εννέα επιστημονικά εργαλεία –από κάμερες, ραντάρ, μέχρι και μετρητές μαγνητικών πεδίων– θα αξιοποιηθούν για να επιβεβαιωθεί η επιστημονική εικασία για ύπαρξη ωκεανού κάτω από την παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης. Ο δορυφόρος του Δία, που έχει μέγεθος περίπου ίδιο με τη Σελήνη της Γης, μπορεί να διαθέτει διπλάσιο όγκο ύδατος από όλο τον πλανήτη μας.

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι για την αποστολή αυτή, καθώς η αποκάλυψη των μυστηρίων της Ευρώπης μπορεί να προωθήσει σημαντικά τον στόχο μας, που είναι ο εντοπισμός ζωής πέρα από τη Γη», λέει ο Τζον Γκράνσφελτ, ανώτατο στέλεχος της NASΑ, αρμόδιος για τις διαστημικές αποστολές.

Τα όργανα της μελλοντικής αποστολής θα αναζητήσουν τα λίγα κρίσιμα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας πλανήτης μπορεί να συντηρήσει ζωή: νερό με άλατα, βραχώδη υποθαλάσσιο πυθμένα και παλιρροϊκή ενέργεια.

Η αποστολή στην Ευρώπη αναμένεται να κοστίσει περί τα 30 εκατ. δολάρια, ενώ η ολοκλήρωσή της απαιτεί την εκτόξευση διαστημοπλοίου, που θα μπει σε τροχιά γύρω από τον δορυφόρο του Δία. Για να λειτουργήσουν τα επιστημονικά όργανα, το διαστημόπλοιο θα πρέπει να προσεγγίσει σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Ευρώπης.

Από το ύψος αυτό, το «μαγνητόμετρο» θα είναι ικανό να μετρήσει με μεγάλη ακρίβεια την ισχύ και την κατεύθυνση των μαγνητικών πεδίων της Ευρώπης, ενώ ισχυρά ραντάρ θα αναζητήσουν ενδεχόμενες υπόγειες λίμνες, όπως αυτές που υπάρχουν στη Γη κάτω από την Ανταρκτική.

Στάδιο-κλειδί

Ο επιστημονικός συνεργάτης της NASA Κερτ Νίμπερ λέει ότι η επιλογή του επιστημονικού εξοπλισμού αποτελεί στάδιο-κλειδί στην αναζήτηση οάσεων, ικανών να συντηρήσουν ζωή στο υπόλοιπο ηλιακό σύστημα. Ο Δίας, ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, είναι γίγαντας αερίων και αποτελείται κυρίως από υδρογόνο και ήλιο. Οι τέσσερις μεγαλύτεροι δορυφόροι του, ο Γανυμήδης, η Ιώ, η Ευρώπη και η Καλλιστώ, είναι ορατοί από τη Γη ακόμη και με απλά κιάλια τις νύχτες με καθαρό ουρανό.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: