Η παγκόσμια εγκατεστημένη ισχύς στα φωτοβολταϊκά θα αυξηθεί κατά 92 Μεγαβάτ σε ετήσια βάση από το 2020 και μετά, διπλάσια από τα ετήσια επίπεδα των 42 Μεγαβάτ που πέτυχε το 2014.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της γερμανικής Apricum, οι ετήσιες αυξήσεις της τάξης των 50 Γιγαβάτ που θα επιτυγχάνονται έως το 2020, το 70% θα προέρχεται από την Κίνα, τις ΗΠΑ και την Ινδία με 36 περίπου Γιγαβάτ συνδυαστικά.
Μέση Ανατολή, Βόρειος Αφρική και υπόλοιπη Αφρική (MENA) θα αντιστοιχούν σε 6 Γιγαβάτ, η υπόλοιπη Ασία σε 5,6 Γιγαβάτ, η Αμερική εκτός ΗΠΑ 4,1 Γιγαβάτ και η Ευρώπη 3,5 Γιγαβάτ.
Αρνητική έκπληξη είναι η Ιαπωνία που θα μειώνει τη νέα εγκατεστημένη ισχύ κατά 5,2 Γιγαβάτ την ώρα που θέτει ξανά σε λειτουργία τον στόλο των ατομικών της αντιδραστήρων.
Αυτή την εξαετία, οι σωρευτική νέα ισχύς θα ξεπεράσει τα 600 Γιγαβάτ από 178 Γιγαβάτ κατά την προηγούμενη εξαετία.
Από τα 600 Γιγαβάτ, η Κίνα θα ηγηθεί με 180 Γιγαβάτ, με τις ΗΠΑ (83 GW), την Ιαπωνία (57 GW), τη Γερμανία (46 GW) και την Ινδία (41 GW).
Το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κίνα και η επίτευξη ισοτιμίας δικτύου σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ θα δώσουν νέα ώθηση στην παγκόσμια αγορά των φωτοβολταϊκών.
Η Ευρώπη θα περιμένει μια νέα φάση ανάπτυξης μετά το 2020, όταν οι τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας θα πετύχουν ισοτιμία δικτύου στην Ιταλία και τη Γερμανία ενισχύοντας τις οικιακές και μικρές επιχειρηματικές εγκαταστάσεις.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]