Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Ταξίδι γνωριμίας με ακραίους πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Christiana

Christiana
Forum Moderator
Forum Moderator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Από την καυτή Αφροδίτη έως τον παγωμένο Πλούτωνα, από... την γεμάτη ηφαίστεια Ιώ έως τον υπόγειο ωκεανό που κρύβει η παγωμένη επιφάνεια της Ευρώπης, η παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα» αναδεικνύει την θαυμαστή πολυπλοκότητα των παράξενων κόσμων που κρύβει το Ηλιακό μας Σύστημα.

Στο συναρπαστικό αυτό ταξίδι γνωριμίας με ορισμένους από τους πιο ακραίους πλανήτες και δορυφόρους του Ηλιακού μας Συστήματος, μας προσκαλεί το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου μέσα από την νέα ψηφιακή παράσταση «Παράξενοι Κόσμοι στο Ηλιακό Σύστημα».

Η επίσημη παρουσίαση της παράστασης θα γίνει σήμερα, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, ενώ ειδικά για αυτήν την ημέρα ο Δρ. Μάνος Κιτσώνας, διευθυντής του Πλανηταρίου, θα παρουσιάσει ένα «ζωντανό» ταξίδι στο Ηλιακό μας Σύστημα, με την βοήθεια του εντυπωσιακού προσομοιωτή του Πλανηταρίου.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30, 19:30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι μόνο τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18:00 της ίδιας ημέρας.
Η ψηφιακή αυτή παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από τις 7 Οκτωβρίου 2015. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω.

Με την ευκαιρία παρουσίασης στο κοινό της νέας ψηφιακής παράστασης «Παράξενοι Κόσμοι», ο διευθυντής του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, Δρ. Μάνος Κιτσώνας, αναφέρει: «πρόκειται για παραγωγή του δικού μας Πλανηταρίου ενός από τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ψηφιακά Πλανητάρια στον κόσμο», και τονίζει ότι: «η συμβολή του στην επιστημονική επιμόρφωση του κοινού της χώρας μας συνεχίζεται μέσα από τις ψηφιακές του παραγωγές, γνωστοποιώντας τα κατορθώματα της επιστήμης στο ευρύ κοινό και διαφωτίζοντάς το σχετικά με τη φύση της επιστημονικής έρευνας και της τεχνολογίας».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της παράστασης, ο κ. Κιτσώνας ενημερώνει ότι: «αφορμή για την δημιουργία της στάθηκαν οι αυξημένες γνώσεις που η επιστημονική κοινότητα απέκτησε τα τελευταία χρόνια για το Ηλιακό μας σύστημα. Κυρίως με τη βοήθεια των διαστημοσυσκευών που στέλνουμε στους διάφορους πλανήτες και δορυφόρους αλλά και με τα τροχιακά τηλεσκόπια, οι πληροφορίες που συνεχώς λαμβάνουμε μας δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε νέα ενδιαφέροντα στοιχεία και παράξενους κόσμους στην πιο κοντινή γειτονιά μας στο Σύμπαν. Με την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, τόσο από την πλευρά των υπολογιστών, της ρομποτικής, των ηλιακών κυψελών όσο και από την πλευρά των φωτογραφικών μηχανών και των απεικονιστικών τεχνικών, συγκεντρώνουμε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών που συχνά αλλάζει αρκετά από τα δεδομένα που είχαμε για το Ηλιακό μας σύστημα».

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Πληροφορίες
Ίδρυμα Ευγενίδου: λεωφ. Συγγρού 387 (είσοδος από Πεντέλης 11) - Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9469600. Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ οι σκύλοι - συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Θα υπάρχει διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Η ψηφιακή παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από τις 5 Οκτωβρίου. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Christiana
Linux-Team Forum Moderator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: