Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 Διαδικτυακή εκπαίδευση σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 Christiana

Christiana
Forum Moderator
Forum Moderator
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Προσφορά από το πρώτο δωρεάν e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά».

Διαδικτυακή εκπαίδευση σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός προσφέρει το πρώτο και μοναδικό δωρεάν e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Κρόκος, διευθυντής του σχολείου, «μέσω της ιστοσελίδας [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] το «Αθηνά» παρέχει εντελώς δωρεάν τα μοναδικά οφέλη της διαδικτυακής εκπαίδευσης σε χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους, με ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 βιντεο-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική εμπειρία, μέσω της αξιοποίησης ψηφιακών τεχνολογιών και σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας του διαδικτύου».

Από φέτος, μάλιστα, μέσω της νέας υπηρεσίας «e-Δημοτικό Μελέτη», οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην καθημερινή e-τάξη, όπου ο δάσκαλος αξιοποιεί το διαδραστικό πίνακα και τη video-κάμερα προκειμένου να βρίσκεται σε προσωπική επικοινωνία με το μαθητή, να παρέχει καθοδήγηση στη μελέτη, να επιλύει απορίες, να υποβάλλει τον μαθητή σε on line διαγωνίσματα, αλλά και να επιβλέπει την ανταλλαγή απόψεων και ερωτήσεων μεταξύ των μαθητών, «διαδικασία που εξελίσσεται σε ένα απόλυτα ασφαλές και ελεγχόμενο διαδικτυακό περιβάλλον».

Συγχρόνως, μέσω της υπηρεσίας «e-Δημοτικό Special», παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο προσωπικό πλάνο μελέτης με τη συνεργασία του ειδικού συνεργάτη, του δασκάλου και των γονέων.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Κρόκο, να διευκολυνθεί και να ενισχυθεί η διδακτική διαδικασία, αλλά και να προστεθεί η διάσταση της εξατοµικευμένης διδασκαλίας, μέσω του διαδικτυακού δασκάλου.

«Οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον έλεγχο της μαθησιακής διαδικασίας, οι γονείς αποκτούν μια σημαντική υποστήριξη στη διαχείριση του χρόνου της απαιτητικής τους καθημερινότητας, ανακουφίζονται ή απαλλάσσονται από μια δυσβάστακτη επιβάρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού από ιδιωτικά ή φροντιστηριακά μαθήματα, ενώ οι δάσκαλοι βρίσκουν έναν πολύτιμο σύμμαχο στο εκπαιδευτικό τους έργο ή λειτούργημα» λέει χαρακτηριστικά.

Όπως υπογραμμίζει ο κ Κρόκος «το πρώτο e-δημοτικό σχολείο όχι μόνο δεν υποκαθιστά τα «κανονικά» σχολεία, αλλά με σεβασμό στο δύσκολο έργο του δασκάλου, στέκεται δίπλα του, με στόχο να διευκολύνει και να ενισχύσει την παραδοσιακή διδασκαλία. Σε αυτό το πλαίσιο, συχνά, οργανώνουμε σεμινάρια και ειδικές παρουσιάσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα, με τη συμμετοχή δασκάλων και σχολικών συμβούλων. Επιπλέον τα περιεχόμενα κάθε μαθήματος έχουν διαμορφωθεί σε ακριβή αντιστοιχία με εκείνα του σχολικού βιβλίου».

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-2015 η ιστοσελίδα του [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] δέχθηκε έξι εκατομμύρια επισκέψεις. Καθημερινά, εξάλλου, υπάρχουν διαδικτυακές επισκέψεις από ΗΠΑ, Καναδά, Νότια Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Αφρική, Γερμανία, Βρετανία και πολλές άλλες χώρες.

Το «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο δημιουργήθηκε το 2013 στην Αθήνα και η πατρότητα της ιδέας ανήκει στον Νικόλαο Ουζούνογλου, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρόεδρο της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών. Για την υλοποίηση του οράματος «εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια» εργάζεται η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ, με περισσότερους από είκοσι εθελοντές δασκάλους.

Το «Αθηνά» Οικουμενικό e- Σχολείο θα συμμετάσχει στην 21η Online Educa Berlin 2015, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια για την τεχνολογία στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου. Η διοργάνωση του συνεδρίου τελεί υπό την αιγίδα του γερμανικού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας και υποστηρίζεται από την Κομισιόν. Σε αυτό μετέχουν 2.300 επαγγελματίες της εκπαίδευσης από 100 χώρες. Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι η επιτάχυνση των αλλαγών στην εκπαίδευση.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Christiana
Linux-Team Forum Moderator
Όχι υποστήριξη μέσω Προσωπικών Μηνυμάτων
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: