Ο καρκίνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα παγκοσμίως, και η Microsoft, της οποίας ιδρυτής είναι ένας από τους κορυφαίους φιλάνθρωπους του πλανήτη, είναι ένας από εκείνους που προσπαθούν όχι κατ “ανάγκη να βρεθεί μια θεραπεία, αλλά τουλάχιστον να συμβάλει στο έργο που επιτελείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Και τώρα ένας ερευνητής της Microsoft λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι, σε 10 χρόνια από σήμερα, η τεχνολογία θα εξελιχθεί τόσο πολύ που τελικά θα είναι σε θέση να λύσει αυτό το τεράστιο πρόβλημα.
Η Jasmin Fisher, ανώτερη ερευνητής στο Microsoft Research στο Cambridge της Αγγλίας και αρχηγός της ομάδας έρευνας τοy τμήματος βιοχημείας του Πανεπιστημίου , δεν έχει προσφέρει πάρα πολλές λεπτομέρειες για το πώς θα αντιμετωπιστεί η ασθένεια, αλλά εξήγησε ότι το cloud computing θα είναι ο πυρήνας της τεχνολογίας που θα επιτρέπει την επεξεργασία περισσότερων δεδομένων, προκειμένου να βρεθεί μια θεραπεία για τον καρκίνο.
«Σε δέκα χρόνια από τώρα, ο καρκίνος θα είναι ένα πρόβλημα επιλύσιμο χάρη στις διεπιστημονικές, ρηξικέλευθες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν στους ερευνητές και τους κλινικούς γιατρούς να υπολογίζουν τους μηχανισμούς που οδηγού στον καρκίνο, καθώς και την κατανόηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία των ασθενών σε ατομικό επίπεδο. Πιστεύω ότι η εκτελέσιμη βιολογία θα διαδραματίσει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της τεράστιας πρόκλησης », λέει.
Περισσότερες ασθένειες θα «λυθούν» επίσης
Και η τεχνολογική εξέλιξη δεν θα αντιμετωπίσει μόνο τον καρκίνο. Η Fisher εξηγεί ότι η ίδια cloud computing-based τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες ασθένειες επίσης.
«Μία από τις κύριες εξελίξεις που θα δούμε στην υγεία και την ευημερία το 2016 θα είναι η χρήση καινοτόμων διεπιστημονικών τεχνολογιών σχεδιασμένες για να επιμηκύνουν και να βελτιώσουν τις ζωές των ασθενών με πολύπλοκες ασθένειες,» όπως υποστηρίζει.
Αν και αυτό είναι μια αισιόδοξη πρόβλεψη, είναι σίγουρα μια καλή είδηση να βλέπουμε τεχνολογικούς γίγαντες όπως η Microsoft να συμμετέχουν στην ιατρική έρευνα, κυρίως επειδή ο καρκίνος εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου σε όλο τον κόσμο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο το 2012, 161.823 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από διάφορους τύπους καρκίνου, με το ποσοστό θνησιμότητας να φθάνει 168,6 ανά 100.000 άτομα του πληθυσμού.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]