Η Google μπορεί και να έχει ένα νέο σχέδιο τεχνητής νοημοσύνης στα σκαριά! Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια νέα εφαρμογή μηνυμάτων που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους χρήστες απαντήσεις σε ερωτήματα αναζήτησης, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.
Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πώς ακριβώς η υπηρεσία μηνυμάτων θα μπορούσε να λειτουργήσει είναι ισχνές, αλλά τα chatbots θα μπορούσαν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με την Wall Street Journal, η οποία πρώτη ανέφερε τα σχέδια. Ο στόχος, σύμφωνα με την έκθεση, είναι να επιτρέψει στους χρήστες να εμπλακούν με chatbots ως ένα άλλο μέσο πρόσβασης σε αποτελέσματα αναζήτησης και άλλες πληροφορίες.
Εκτός από την αποστολή μηνυμάτων φίλους, οι χρήστες της ακόμη ανώνυμης υπηρεσίας θα μπορούν να συνεργαστούν με chatbots για να πάρουν απαντήσεις στις ερωτήσεις που διαφορετικά μπορεί να χρησιμοποιούσαν τη μηχανή αναζήτησης της Google. Η εταιρεία θα «κατευθύνει τους χρήστες σε συγκεκριμένα chatbots, όπως μια μηχανή αναζήτησης κατευθύνει τους χρήστες σε σχετικές ιστοσελίδες», αναφέρει η έκθεση. Επιπλέον, η Google μπορεί να ανοίξει την υπηρεσία και σε τρίτους προγραμματιστές, που θα δημιουργήσουν το δικό τους bot για να τρέχει στην υπηρεσία.
Αν και είναι ασαφές πότε μια τέτοια εφαρμογή μηνυμάτων θα ξεκινήσει, η Google φέρεται να έχει εργαστεί σε αυτό «τουλάχιστον για έναν χρόνο». Επιπλέον, η εταιρεία προσπάθησε να αποκτήσει 200 εργαστήρια – μια startup που δημιουργεί chatbots, σύμφωνα με πηγές της Wall Street Journal – για να ενισχύσει την προσπάθεια. Η startup, η οποία φιλοξενεί chatbots στην εφαρμογή μηνυμάτων, φέρεται να αρνήθηκε την προσφορά.
Ένας εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.
Το Google, ωστόσο, δεν είναι η πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη σε ένα messaging product. Το Facebook, επίσης, εργάζεται πάνω σε έναν βοηθό που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, ονομάζεται «Μ» και αποτελεί μέρος του Messenger app της εταιρείας. Αν και o Μ βασίζεται σε ένα συνδυασμό από ανθρώπινους «επόπτες» και λογισμικό αυτή τη στιγμή – είναι ακόμα σε πρώιμο πειραματικό στάδιο – το Facebook έχει ως στόχο να μειώσει την εξάρτησή του από τον ανθρώπινο παράγοντα, από ότι φαίνεται και να το κάνει διαθέσιμο σε περισσότερους ανθρώπους.
Οι εφαρμογές μηνυμάτων είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές σε οποιαδήποτε πλατφόρμα, ιδίως στην Ασία, όπου εφαρμογές,όπως το WeChat, κυριαρχούν σε πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής. Αν και προηγούμενες προσπάθειες της Google σε κοινωνικές υπηρεσίες δεν ήταν πολύ επιτυχημένες, η εταιρεία ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να φτάσει τόσο σε νέους χρήστες καθώς και να διατηρήσει τους υπάρχοντες, όσο οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων θα γίνονται όλο και περισσότερο πανταχού παρούσες.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Source: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]