4/4/2016, 01:02 αναρτήθηκε.
Υλικά
Για την Βάση:
250 γρ. Μπισκότα Digestive ή Μιράντα
125 γρ. Βούτυρο Λιωμμένο
Για την Κρέμα:
500 γρ. Κρέμα Τυρι τύπου Φιλαδέλφειας
60 γρ. Ζάχαρη Αχνη
200 γρ. Κρέμα Γάλακτος (35% λιπαρά)
Για Την Επικάλυψη:
Μαρμελάδα ή Γλυκό του Κουταλιού ή Σάλτσα Φράουλας
Ετοιμασία
Σάλτσα Φράουλας
500 γρ. Φράουλες
100 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Νερό
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη ρίχνουμε και τις Φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα.
Αφού μείνουν στο μισό τα υγρά χαμηλώνουμε το μάτι για δέκα λεπτά ακόμα και με ραβδομπλέντερ λειώνουμε τις Φράουλες.
To αφήνουμε να κρυώσει.
Για την βάση
Τρίβουμε στο blender ή στον πολυκόφτη τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε Τσέρκι 20αρι ή 22αρι .
Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Χτυπάμε τη Άχνη με την Κρέμα για λίγο όσο για να αφρατέψει. Με μιά κουτάλα ανακατώνουμε το Τυρί τα εννοποιούμε όλα και τα κάνουμε ένα μείγμα.
Γεμίζουμε το τσέρκι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε
στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα
Διακοσμούμε αν θέλουμε με κομμάτια φράουλας.
Για την Βάση:
250 γρ. Μπισκότα Digestive ή Μιράντα
125 γρ. Βούτυρο Λιωμμένο
Για την Κρέμα:
500 γρ. Κρέμα Τυρι τύπου Φιλαδέλφειας
60 γρ. Ζάχαρη Αχνη
200 γρ. Κρέμα Γάλακτος (35% λιπαρά)
Για Την Επικάλυψη:
Μαρμελάδα ή Γλυκό του Κουταλιού ή Σάλτσα Φράουλας
Ετοιμασία
Σάλτσα Φράουλας
500 γρ. Φράουλες
100 γρ. Ζάχαρη
100 γρ. Νερό
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη ρίχνουμε και τις Φράουλες κομμένες στα δύο ή στα τέσσερα.
Αφού μείνουν στο μισό τα υγρά χαμηλώνουμε το μάτι για δέκα λεπτά ακόμα και με ραβδομπλέντερ λειώνουμε τις Φράουλες.
To αφήνουμε να κρυώσει.
Για την βάση
Τρίβουμε στο blender ή στον πολυκόφτη τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο και το τοποθετούμε σε Τσέρκι 20αρι ή 22αρι .
Βάζουμε μέσα το μείγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα
Χτυπάμε τη Άχνη με την Κρέμα για λίγο όσο για να αφρατέψει. Με μιά κουτάλα ανακατώνουμε το Τυρί τα εννοποιούμε όλα και τα κάνουμε ένα μείγμα.
Γεμίζουμε το τσέρκι, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα ώστε να είναι λεία και το βάζουμε
στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα. Όταν κρυώσει καλύπτουμε όλη τη επιφάνεια του τσιζκεικ μας με την μαρμελάδα
Διακοσμούμε αν θέλουμε με κομμάτια φράουλας.