Linux-Team - Information Technology Forum - Ελληνικό Τεχνολογικό Φόρουμ


Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

 GNU-LINUX: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για να κάνετε την μετάβαση σε αυτό

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δημοσίευση #1
 BlackHat

BlackHat
Support Admin
Support Admin
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Στα πλαίσια της καμπάνιας [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.], μάλλον το πιο αναγκαίο θα ήταν να αρχίζαμε με ένα συγκεντρωτικό άρθρο που θα περιλαμβάνει όλα εκείνα τα οποία θα λύσουν απορίες ανθρώπων που δεν έχουν καθόλου ή ολοκληρωμένη άποψη για το LINUX, είτε ακόμα χειρότερα, μπορεί να έχουν παραπληροφορηθεί.

- Ας αρχίσουμε λοιπόν από τα βασικά:

Τι είναι το Linux;

Προφανώς ένα λειτουργικό σύστημα, όπως και τα Windows. Αν ξέρετε να ανοίγετε ένα μενού, να διαχειριζόσαστε παράθυρα εφαρμογών, δεν θα βρείτε κάτι το διαφορετικό.
Tο GNU/Linux δεν είναι δυσκολότερο στην χρήση από ό,τι τα Windows, έχει όμως πολύ περισσότερες δυνατότητες. Παίρνει μόνο δέκα λεπτά για να συνηθίσει κανείς να χρησιμοποιεί Linux διανομές, οι οποίες έρχονται με πολλά εγκατεστημένα προγράμματα. Εάν λοιπόν χρειάζεστε ποιοτικό λογισμικό όπως το εταιρικό, για να δουλέψετε με έγγραφα στην εργασία, στο διαδίκτυο, με πολυμέσα και γραφικά, είναι όλα εκεί έτοιμα προς χρήση. Τι άλλο πέρα από αυτό μπορεί να κάνει το Linux;
Υπάρχουν εκατοντάδες υψηλής ποιότητας εφαρμογές, που μπορείτε να βρείτε έτοιμες να τις εγκαταστήσετε, (και να τις απεγκαθιστάτε εύκολα και σωστά).

Μην υποθέσετε παρ' όλα αυτά πως το Linux είναι ένας κλώνος των Windows.
Kαι αυτό είναι σημαντικό να το θυμάστε: το Linux δεν είναι Windows!

Θα πρέπει, επίσης να γνωρίζετε πως το Linux υπήρξε (και ακόμα είναι) το μεγαλύτερο εγχείρημα του διαδικτύου. Βλέπετε το Linux, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε στο διαδίκτυο και όπως είναι ευνόητο, δημιουργημένο για αυτό.

Την 25η Αυγούστου του 1991, ανέβηκε στο διαδίκτυο ένα mail που άλλαξε ριζικά την τεχνολογία.

Αυτό ήταν η δημιουργία του χωρίς όνομα τότε Linux από ένα αγόρι 21 χρονών, φοιτητή του πανεπιστημίου του Ελσίνκι της Φιλανδίας, με τ' όνομα: Linus Torvalds. Αυτός είναι και το μυαλό πίσω από το Linux που πολύ σύντομα άρχισε να αναπτύσσεται συμμετοχικά - μέσα από το διαδίκτυο - από πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη, πέρα από χρώματα, θρησκείες και πατρίδες (ω, ναι, το Linux θα μπορούσες να το πεις και ως ένα οικουμενικό σύμβολο ενότητας).

Οι διανομές Linux

Ένα από τα πρώτα που θα συναντήσετε πρώτα στον κόσμο του Linux, είναι το πλήθος των διανομών. Κάτι που στην αρχή ίσως ξενίσει και μπερδέψει, μα στην πορεία θα το εκτιμήσετε, βλέποντας την ελευθεριά και τις δυνατότητες που δίνει αυτό. Πριν πούμε κάτι περισσότερο γι' αυτό. Όταν λέμε «λειτουργικό σύστημα», εννοούμε τον πυρήνα του (kernel). Αυτές είναι γραμμές κώδικα που συντελούν την ουσία του λειτουργικού συστήματος. Ο πυρήνας ή kernel λοιπόν, είναι στην ουσία αυτό που ονομάζουμε σαν λειτουργικό σύστημα. Όλα τα υπόλοιπα, όπως το γραφικό περιβάλλον και διάφορα άλλα modules, «κουμπώνουν» επάνω σε αυτό, μπορώντας έτσι να έχουμε το παραθυρικό περιβάλλον.

Όλες οι Linux διανομές χρησιμοποιούν τον ίδιο πυρήνα, μα όχι και απαραίτητα την ίδια έκδοσή του (version) από προεπιλογή. Αυτός είναι διαθέσιμος για όλες, με διαφορά συνήθως στις εκδόσεις τους ανάλογα με τον κύκλο ανάπτυξης της διανομής και την χρονική στιγμή που θα πάρουν τον πυρήνα από τον οργανισμό Linux Foundation.

Πλέον, αυτός ο πυρήνας του Linux κινάει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη και σίγουρα το διαδίκτυο. Χάρη σε αυτόν τον πυρήνα είστε σήμερα εδώ και έχετε όλα αυτά που συμβαίνουν στο web και αυτός είναι και ο λόγος που τον έχουν άπαντες ανάγκη και τον στηρίζουν.

Βέβαια, το πλήθος αυτών των διανομών, συν η προσφώνηση των (πληθυντικός) Windows, δημιουργεί και την παρεξήγηση, σχετικά με την ονομασία του (ενικός) Linux, που όπως είδαμε όμως, είναι ένα και είναι ο πυρήνας (kernel) [To Linux, Tα Linux, Ωωωω Linux!!].

Συνοψίζοντας, τα βασικότερα που θα πρέπει να ξέρετε για τις διαφορές των διανομών είναι τα εξής;

- Διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα (το αμέσως επόμενο που θα συναντήσετε μόλις εισέλθετε στον κόσμο του Linux)
- Διαφορετικές προεγκατεστημένες εφαρμογές

Υπάρχουν και άλλες διαφορές φυσικά (όπως πχ, το διαφορετικό σύστημα διαχείρισης της εγκατάστασης των εφαρμογών [package-manager]), μα δεν θα τις αναφέρουμε τώρα, καθώς πιο πολύ θα μπερδέψουν και ούτως ή άλλως, είναι πράγματα που θα μαθευτούν και θα ξεκαθαρίσουν εύκολα στην πορεία.

Συνεπώς, αν η ερώτησή σας είναι:

Ποια είναι η καλύτερη Linux διανομή;

είναι η λάθος ερώτηση. Ούτως ή άλλως, μετά την εγκατάσταση μιας Linux διανομής, δεν θα έχετε να ανησυχείτε για drivers κλπ. Συνδέετε κάτι (πχ, web κάμερα, εκτυπωτή κλπ) και αυτά απλά δουλεύουν!

Όσον αφορά τις mainstream διανομές, αυτές δηλαδή που απευθύνονται στις μάζες, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες επιλογές. Όμως σε αυτό θα ασχοληθούμε με ξεχωριστό άρθρο, αφού εδώ μάλλον θα χαθεί.

Μπορώ να δοκιμάσω το Linux πριν το εγκαταστήσω;

Εδώ είναι άλλο ένα δυνατό στοιχείο του Linux που σε αντίθεση με τα δικτατορικά Windows, σου επιτρέπει πιο πριν, να το τρέξεις «ζωντανά» στον υπολογιστή σου, ώστε να σχηματίσεις μια πλήρη άποψη για το τι είναι, πώς είναι και πώς τα πάει στον υπολογιστή σου. Τι σημαίνει αυτό;
Πως μπορείς να κατεβάσεις την διανομή που θέλεις (είναι ένα αρχείο τύπου ISO), να την «κάψεις» σε ένα usb-stick (προτεινόμενο) ή ακόμα και σε μια sd-card, ή και σε ένα δισκάκι dvd. Εκκινώντας μετά τον υπολογιστή σου από αυτό, θα σου φορτώσει «live» το Linux. Και όταν λέμε «live», εννοούμε πως θα τρέχει μεν στον υπολογιστή σας, αλλά δεν θα έχει την παραμικρή επαφή με τα εγκατεστημένα Windows. Μπορείτε άφοβα να κάνετε ό,τι θέλετε και να πειραματιστείτε ελεύθερα. Δεν πρόκειται να χαλάσει τίποτα, ούτε από τα Windows, ούτε από το «live» Linux.

Το be Linux or not to be;

Και εδώ είναι το ρεζουμέ:

να βάλω Linux ή όχι;

Ασχέτως του τι έχετε διαβάσει δεξιά και αριστερά, του τι σας έχει πει ο κουμπάρος, γείτονας, ξάδελφος που «ξέρει από γκομπιούτερς», ισχύουν τα εξής, μιλώντας πάντα για έναν προσωπικό οικιακό υπολογιστή:

Θέλεις να μπαίνεις στο διαδίκτυο, να βλέπεις καμιά ταινία, να ακούς μουσική, να επεξεργάζεσαι φωτογραφίες (αυτές που τραβάς από το κινητό σου για παράδειγμα), να γράφεις έγγραφα (και όλα όσα τέλος πάντων κάνει το MSoffice), να συνομιλείς με φίλους / γνωστούς και τέλος πάντων όλα εκείνα τα οποία θεωρείς ως δεδομένα στα Windows;

- Η απάντηση εδώ είναι απλή και κατηγορηματική:

ΒΑΛΕ LINUX. Όλα αυτά τα κάνει πολύ καλύτερα και με πολύ περισσότερη ασφάλεια συγκριτικά με τα Windows.

Ένας κακός εθισμός τα Windows;

Δεν θεωρείς πως είναι ανόητο, να βαραίνει το σύστημά σου ένα κακό και ύπουλο antivirus; Να πρέπει συνεχώς να το ενημερώνεις και χωρίς να γνωρίζεις καν τι είναι τα μηνύματα τα οποία σου εμφανίζει, ώστε να κάνεις τα αυτονόητα; Σοβαρά τώρα, δεν απορείς που μια εταιρεία σαν την Microsoft - που βρίσκεται στο τοπ 10 των πιο μεγάλων και κερδοφόρων πολυεθνικών - αδυνατεί να κρατήσει το λειτουργικό της ασφαλές και να αναγκάζεσαι να βάζεις τρίτα λογισμικά «ασφαλείας» στον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΟΥ υπολογιστή;

Και γιατί το βάλαμε με κεφαλαία αυτό; Μα ο υπολογιστής είναι δικός σου, όπως και τα αρχεία τα οποία έχεις εκεί μέσα. Καταρχήν, στα πάντα έχει πρόσβαση η Microsoft και στην συνέχεια, με όλα αυτά τα τρίτα λογισμικά που έχουν πρόσβαση παντού, τα δίνεις απλόχερα και σε μια ακόμα σειρά εταιρειών. Σου αρέσει αυτό; Είναι κάτι που κάνεις και στην φυσική σου ζωή;

- Δες αυτό, είναι πολύ μικρό, μα σαφές και κατατοπιστικό:

Γιατί Linux: 10 λόγοι

Και αν θέλετε και μια τρίτη άποψη, πέρα από την δική μας, ορίστε τι αναφέρει ένα από τα πιο αξιόλογα ιστολόγια του ελληνόφωνου διαδικτύου: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]: 9 + 1 λόγοι για να διαλέξουμε Linux.

Διαλύοντας τους μύθους:

Όπως σε όλα τα υπόλοιπα, έτσι όσον αφορά και το θέμα μας, η παραφιλολογία ανθεί. Και ναι μεν αυτό ξεκινάει από την προπαγάνδα των εταιρειών (της Microsoft στην προκειμένη), μα η διάδοση γίνεται από πρόθυμους ηλίθιους της διπλανής μας πόρτας. Τον γείτονα, ξάδελφο, κουμπάρο, όλους αυτούς που, όπως είπαμε και πιο πριν, «ξέρουν από υπολογιστές». Το πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι όχι μόνο διαδίδουν ανοησίες, μα είναι κάτι σαν τους πιστούς των θρησκειών. Άνθρωποι που (εμμέσως πλην σαφώς) ορκίζονται πίστη και υποταγή σε κάποια εταιρεία, την οποία και θεωρούν ως μεσσία ή σωτήρα της ανθρωπότητας. Θα έχετε συναντήσει ίσως αρκετά τέτοια fan-boys της Microsoft.
Αυτοί οι ανόητοι άνθρωποι λοιπόν, διαδίδουν ένα σωρό ανοησίες. Σίγουρα έχουν κάποιους λόγους που το κάνουν αυτό, μα δεν θα διαθέσουμε χώρο για να τους γράψουμε, αφού είναι στο σύνολό τους ανόητοι, ηλίθιοι και ανυπόστατοι λόγοι.

Το Linux δεν έχει υποστήριξη:

Σοβαρά; Και πριν μιλήσουμε για αυτό, πόσες φορές έχεις χρησιμοποιήσει την υποστήριξη της MS; Και αν ναι, σου δώσανε απάντηση και λύση στο γιατί έγινε ο υπολογιστής σου μπουρλότο, μετά την εγκατάσταση της εφαρμογής h_pio_teleia_app_tou_kosmou.exe;

Αυτήν την στιγμή, το υλικό και η υποστήριξη που υπάρχει στο διαδίκτυο για το Linux, υπερέχει κάθε άλλου. Δεν υπάρχει ερώτηση που να μην είναι ήδη απαντημένη· μα, εκτός αυτού, λύση μπορείς να βρεις κάνοντας γνωστό το πρόβλημά σου σε ένα Linux forum. Σχεδόν όλες οι κοινότητες έχουν δικά τους forums, σελίδες στα socials και άλλα εργαλεία (ναι, και στα ελληνικά). Θα σε εκπλήξει ο χρόνος απάντησης τις περισσότερες φορές, ενώ αν χρησιμοποιήσεις κάποια mailing-list, οι απαντήσεις και οι επιλύσεις που θα λάβεις θα είναι πιο γρήγορες και πιο κατανοητές από το τμήμα υποστήριξης της οποιαδήποτε εταιρείας. Θα εκπλαγείς, πίστεψέ μας.

Στο Linux δεν υπάρχουν εφαρμογές:

Η υψίστη βλακεία. Βασικά, το μόνο που μπορεί να σε περιορίσει στις διαθέσιμες εφαρμογές για Linux είναι η φαντασία σου, τίποτε άλλο.

Ναι, υπάρχει θέμα σε πολύ ειδικευμένες επαγγελματικές εφαρμογές και αυτό οφείλεται στην καθιέρωση των Windows επί τόσες δεκαετίες. Ήδη το κενό έχει αρχίσει να καλύπτεται, μα εδώ δεν αναφερόμαστε σε τέτοιες ειδικευμένες περιπτώσεις, μα τέλος πάντων, σε αυτούς που αποκαλούνται ως «μέσους καθημερινούς χρήστες/ριες».

Μάλιστα, η ύπαρξη τόσων ειδικευμένων Linux διανομών που απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικά ενδιαφέροντα, επαγγελματίες μα και δημιουργημένες για εκπαιδευτικούς σκοπούς, είναι μια δεδομένη πραγματικότητα.

Το Linux είναι δύσκολο και πρέπει να είσαι γκουρού της Πληροφορικής για να το χρησιμοποιήσεις:

ΚαράLOL και τίποτε άλλο. Δοκίμασε να τρέξεις μια Linux διανομή live, ακόμα και αν δεν το έχεις κάνει ποτέ ξανά στο παρελθόν, και έλα να το ξανασυζητήσουμε αυτό.

Το Linux δεν έχει παιχνίδια:

Πριν 15-20 χρόνια, κάτι τέτοιο ίσχυε σε μεγάλο βαθμό. Και εδώ ισχύει το ίδιο με τις ειδικευμένες εφαρμογές, αφού όλα δημιουργούνταν για τα Windows. Όμως και εδώ τα πράγματα έχουν αλλάξει δραστικά και η είσοδος της Valve με το Steam στο Linux είναι μια από τις επιβεβαιώσεις. Φυσικά και υπάρχουν ακόμα κάποια παιχνίδια που δεν μπορούν να τρέξουν σε Linux, μα εκεί περνάμε πλέον σε άλλο επίπεδο που αφορά τους πιο σκληροπυρηνικούς gamers.

Το Linux δεν μπορεί να τρέξει σε όλους τους υπολογιστές:

Πράγματι ισχύει. Μπορεί να τρέξει στο 99.9% χωρίς πρόβλημα. Στην περίπτωση του 0,1% μπορεί να αφορά κάποια δύστροπη συσκευή που ναι μεν θα υπάρχει λύση, μα θέλει ψάξιμο.
Τι εννοείς, πως και στα Windows μπορεί να τύχει αυτό και μάλιστα έχει συμβεί κατά κόρον στα 8;

Όχι πως υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, μα αν θέλεις ντε και καλά, έναν υπολογιστή Linux-powred, ρίξε μια ματιά: Ψάχνεις συμβατό hardware με Linux; Τσέκαρε εδώ! (πραγματικά δεν χρειάζεται, όπως θα δείτε άλλωστε, είναι μια αρκετά παλιά δημοσίευση).

Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά, που μαζί με τα υπόλοιπα, θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στα links που έχουμε δώσει πιο πάνω.

Θα καταλάβετε δηλαδή, γιατί οι χρήστες του Linux είναι.... παρεξηγημένοι...

- Όσον αφορά άλλες χαζομάρες που διαδίδονται (σκοπίμως), όπως:

Το ελεύθερο λογισμικό ή το λογισμικό ανοικτού κώδικα, δεν μπορεί να είναι ασφαλές.

Με το ελεύθερο λογισμικό θα είμαι «μόνος κι' έρημος»,

Το λογισμικό θα πρέπει απλώς να λειτουργεί· ποιος ενδιαφέρεται για τον κώδικα;

Απλά δείτε αυτό και χαμογελάστε με την εσκεμμένη ή μη άγνοια που υπάρχει:

Ορισμένες παρεξηγήσεις γύρω από το ελεύθερο λογισμικό και οι ανάλογες απαντήσεις.

Και επειδή έχουμε την βεβαιότητα πως θα έχετε ακούσει / διαβάσει ακόμα και πιο τραγικά, όπως για παράδειγμα:

To Linux το φτιάχνουν κάτι μαλλιάδες στο γκαράζ τους
Το Linux δεν είναι ασφαλές επειδή έχει ανοιχτό τον κώδικά του
To Linux είναι μόνο το 1% παγκοσμίως και γι’ αυτό μπλα-μπλα-μπλα-μπλα…

Μαζί με μια ακόμα σειρά από ψέματα, η απάντηση είναι εδώ:

Linux, Τι σου λένε; Ποιά είναι η αλήθεια;

Κάμποσες ακόμα απορίες θα υπάρχουν μάλλον, άρα αυτά είναι τα άρθρα που θα περιμένατε:

10 θεμελιώδεις διαφορές ανάμεσα σε Linux και Windows
Linux, Windows, OSX: Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα: Ας τα ξεκαθαρίσουμε
Είναι αναγκαία η χρήση antivirus ή antimalware software στο Linux;

Μπορώ να δοκιμάσω τις διαφορετικές «γεύσεις» του Linux εδώ και τώρα; Τι να επιλέξω;

Όπως είπαμε, θα δημιουργήσουμε ένα εντελώς ξεχωριστό άρθρο για τον σκοπό αυτόν, μα ναι, μπορείς εδώ και τώρα να σχηματίσεις μια σφαιρική άποψή, τόσο για τις πιο μεγάλες διανομές Linux, όσο και για τα διαφορετικά γραφικά περιβάλλοντα του Linux οικοσυστήματος.
Καταλαβαίνοντας πως όλα τα πιο πάνω κέντρισαν την περιέργεια αρκετών ανθρώπων, ορίστε ένας τρόπος για να δοκιμάσετε γρήγορα, μερικές mainstream διανομές με τα διαφορετικά τους γραφικά περιβάλλοντα: Linux AIO: Κατεβάστε όλες τις version μεγάλων διανομών σ' ένα iso.

Διέδωσε το Linux σωστά:

Είναι γεγονός, πως από την λήξη της υποστήριξης των Windows XP, η μετακόμιση στο Linux για πολλούς ανθρώπους υπήρξε μια σωτήρια λύση και πράγματι, εκείνη την περίοδο, υπήρξαν ακόμα περισσότερες εγκαταστάσεις Linux και μαζί ακόμα περισσότεροι ενθουσιώδεις χρήστες/ριες που ανακάλυπταν έναν εντελώς διαφορετικό και κάπως «μαγικό» κόσμο.
Μαζί με αυτό όμως, αναδείχτηκε και ένα πρόβλημα που προϋπήρχε, μα πλέον έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις. Το βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα σε ανθρώπους που κάνουν κάπου μια ερώτηση για το πώς θα αρχίσουν με το Linux, ποια διανομή να προτιμήσουν. Θα λάβουν 20-30 διαφορετικές απαντήσεις και πάντα υπό τα προσωπικά κριτήρια και επιλογές αυτού/ής που δίνει την απάντηση. Το αποτέλεσμα; Ένα χάος και τελικά να απογοητευτεί ο άνθρωπος που ρώτησε και προφανώς καθόλου άδικα.
Όταν λοιπόν, συστήνεις το Linux σε φίλους, προσπάθησε να το κάνεις σωστά, αντιλαμβανόμενος/η, αυτά τα οποία ζητάει ο άλλος άνθρωπος που ΔΕΝ ξέρει αυτά που ξέρεις εσύ. Αν δεν μπορείς να το κάνεις αντικειμενικά και φιλτράροντας τις ανάγκες πέρα από την δική σου αντίληψη, τότε είναι προτιμότερο να ΜΗΝ το κάνεις καθόλου.

Επίλογος:

Η τεχνολογία ΔΕΝ είναι ουδέτερη και έχει εξελιχτεί τόσο σε μέσον επιτήρησης και ελέγχου, όσο και σε εξάρτηση από πολυεθνικές. Μια ζωή καταναλωτής/ρια και πελάτης/ισσα.

Η πρόσβαση στους υπολογιστές - και οτιδήποτε θα μπορούσε να σε διδάξει κάτι για τον τρόπο που ο κόσμος λειτουργεί - πρέπει να είναι απεριόριστη και απόλυτη. [R. Stallman]

Άθελά του το Linux, μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό συντελεστή κοινωνικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων (δεν ήταν ποτέ αυτός ο σκοπός του· άλλωστε, ένα λειτουργικό σύστημα είναι).
Δεν μπορούμε να επιτεθούμε ολομέτωπα και να συντρίψουμε τον γίγαντα. Έχουμε τα όπλα, μα όχι την ίδια δύναμη. Απέναντί μας έχουμε πολλά, ως ακόμα και τους νόμους που προστατεύουν το άδικο των πολυεθνικών.

Μπορούμε όμως να του ροκανίζουμε τα πόδια. Σιγά-σιγά, γενιά με γενιά. Κάποια στιγμή θα πέσει. Κι' αν πέσει, ποιος ξέρει; Ίσως να τον οδηγήσουμε και σε κατάρρευση, μπορώντας οι άνθρωποι να απεξαρτηθούν και να νοιώσουν την ελευθερία.

Κλείνοντας τα "Παράθυρα", ανοίγεις την Πόρτα στην Ελευθερία.

Αφιερώστε 5 με 6 ώρες από τον χρόνο σας. Επενδύστε τις για την ακρίβεια. Μια περίπου ώρα για να διαβάσετε όλα όσα αναφέρουμε με τις παραπομπές στο παρόν άρθρο. Και τις υπόλοιπες για να επιλέξετε, κατεβάσετε, δοκιμάσετε και εγκαταστήσετε την Linux διανομή της αρεσκείας σας και να γνωριστείτε μαζί της. Θα αλλάξει το οπτικό σας πεδίο, θα διευρύνει τις γνώσεις σας, θα κάνετε πράγματα που και πριν (με τα Windows) θα θέλατε μα δεν ξέρατε· και, κυρίως, κανένας δεν θα έχει πρόσβαση στα δικά σας δεδομένα. Στα προσωπικό ΣΑΣ αρχεία.

Φυσικά και δεν είναι τέλειο το Linux. Τέλειο δεν είναι άλλωστε κανένα λειτουργικό σύστημα, κανένα λογισμικό. Μάλλον θα χρειαστούν πολλοί αιώνες ακόμα για να γίνει αυτό, αν γίνει. Το σίγουρο όμως είναι πως τεχνολογικά, το Linux θα μας οδηγήσει στους επόμενους αιώνες. To Revolution OS.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]


Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

Ωχ! Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά ...

[#10425]

Ο διαχειριστής έχει μπλοκάρει την προβολή των θεμάτων στους επισκέπτες, μόνο τα μέλη μπορούν να δουν αυτό το πεδίο.


Χρήσιμοι Σύνδεσμοι: